Societat

Ets funcionari? Catalunya ja té els diners per pagar l’augment de sou de l’1,5%

Set Comunitats Autònomes han sol·licitat fons per fer front al pagament

Marta Romera
  • novembre 15, 2022
  • 2 min read
Ets funcionari? Catalunya ja té els diners per pagar l’augment de sou de l’1,5%

El govern espanyol ha transferit 226,6 milions d’euros a Catalunya per fer front a la pujada addicional de sou de l’1,5% als funcionaris pactada per l’executiu de Pedro Sánchez i els sindicats majoritaris per fer front a la inflació. Els diners formen part de la partida de 612,2 milions que el govern estatal destinarà a 7 comunitats autònomes.

 

La pujada té caràcter retroactiu i se suma al 2% que ja es va aplicar al sou de la plantilla pública a principi d’any. L’augment respon a l’encariment del cost de la vida derivat de la crisi per la guerra de Rússia a Ucraïna i no estava pressupostat. Per això es vehicularan els diners a través de mecanismes de finançament ja existents tant per a comunitats autònomes com per a entitats locals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les set comunitats autònomes que han sol·licitat fons per fer front a l’augment de sou de les seves plantilles públiques són Catalunya, l’Aragó, les Balears, Castella – La Manxa. Extremadura, Múrcia i el País Valencià. Els governs autonòmics rebran el préstec de l’Estat amb càrrec al Fons de Finançament a comunitats autònomes.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *