L’Estat d’Alarma podria allargar-se més enllà del 26 d’abril

Pedro Sánchez durant una sessió parlamentària sobre l'estat d'alarma el 25 de març de 2020

Sánchez adverteix que l'estat d'alarma s'allargarà més enllà del 26 d'abril | Catalunya Diari

«El món no tornarà a ser com ahir». Així de contundent s'ha mostrat Pedro Sánchez durant la roda de premsa d'aquesta tarda, en la qual ha demanat «sacrifici, resistència, i moral de victòria» a la ciutadania per tal de fer front a la «crisi més gran de les nostres vides». Per això, i després de ser preguntat pels periodistes, el socialista ha reconegut que amb 15 dies més d'estat d'alarma no n'hi haurà prou, i que segurament les mesures extremes que s'han adoptat durant les últimes setmanes s'allargaran «un temps més».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

«Anuncio que vindran més dies d'estat d'alarma», ha explicat Sánchez, que tot i això ha volgut deixar clar que «no seran iguals, hi haurà canvis». Amb tot, el líder del PSOE no ha volgut donar més detalls al respecte.

 

Demana mesures a la Unió Europea 

El president del govern espanyol, a més, ha apel·lat directament a la Unió Europea per reclamar mesures davant les conseqüències que tindrà el coronavirus en el camp econòmic.

 

«Necessitarem unitat al país i unitat a Europa per assegurar la liquiditat de l'economia», ha defensat Sánchez, que creu que és necessari «posar en marxa un pla Marshall continental».

 

Durant la compareixença, Sánchez ha fet patent que el següent objectiu és reduir encara més la propagació i el nombre de contagis, fins que el nombre de nous malalts diaris sigui inferior que el de curats. D'aquesta manera, la càrrega sobre els hospitals i centres sanitaris disminuirà, i a poc a poc podrem anar tornant a la normalitat.

 

El president de l'executiu espanyol també ha volgut llançar un missatge d'esperança a la ciutadania: «Estem en condicions de doblegar la corba d'expansió de l'epidèmia». 

 

El Consell de Ministres ha d'aprovar la mesura

Estava previst que el president espanyol comparegués aquest dissabte a la Moncloa a partir de les 15.00 hores per detallar la pròrroga de l'estat d'alarma. Aquest nou allargament —de l'11 al 26 d'abril— haurà de ser aprovat pel Consell de Ministres, que es reunirà de forma ordinària el dimarts 7 d'abril. 

 

Després haurà de rebre l'aval d'una majoria simple del Congrés dels Diputats, que hauria de celebrar un ple dimecres o dijous de la setmana vinent. Sánchez necessita els vots de l'oposició, però el tuit de suport de Pablo Casado —quan passaven pocs minuts de les 14.00 hores— dona llum verda a aquesta nova pròrroga de l'estat d'alarma

  

Sánchez haurà de precisar, però, si es mantenen les mesures de confinament total o ja hi ha algun tipus de «relaxament».

 

 

 

Espanya suma prop de 12.000 morts per coronavirus

Aquest dissabte s'ha anunciat que Espanya ja suma prop de 12.000 morts i 125.000 infectats a causa del coronavirus. Aquesta serà la tercera pròrroga de 15 dies que es du a terme i l'executiu espanyol necessita el suport de l'oposició, que votarà en el pròxim Consell de Ministres

 

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]