Alerta: Augmenten les estafes en plataformes com Wallapop o Vinted

L’Organització de Consumidors de Catalunya (OCU) ha constatat un augment de les estafes en plataformes en línia de segona mà com Wallapop, Vinted o Ebay. En un comunicat, l’associació ha assegurat que té constància de diversos fraus en aquestes pàgines web, sobretot en productes d’entre 400 i 1.000 euros. 

En concret, OCU Catalunya detalla que el modus operandi dels compradors consisteix a proposar continuar la gestió fora de l’aplicació, amb l’excusa d’estalviar-se despeses vinculades a l’ús de la plataforma.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Quan els venedors hi accedeixen i reben al seu correu electrònic un enllaç d’una suposada entitat bancària, cliquen i consumen l’estafa. Es tracta d’intents de ‘phishing’ i per aquest motiu l’OCU demana «ser cautelós».

L’associació adverteix que en mantenir converses fora de les plataformes aquestes no poden monitoritzar i protegir la compravenda, eliminant, per exemple, l’enviament d’enllaços o detectant intents de frau. Per aquest motiu, l’OCU demana desconfiar dels perfils amb poca antiguitat i sense ressenyes, aprofitar les eines de pagament que ofereixen les aplicacions i desconfiar dels enllaços que els arribin per vies externes.