Sense Categoria

Els Mossos d’Esquadra alerten sobre les estafes per ‘Phishing’

Avatar
  • octubre 14, 2018
  • 3 min read

Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos d'Esquadra en un ordinador | CatalunyaDiari.cat

 

Les estafes digitals estan cada vegada més a l'ordre del dia, motiu pel qual és necessari prestar atenció i no abaixar la guàrdia davant d'aquells que ens volen enganyar. Per això, els Mossos d'Esquadra ofereixen, via Twitter, les seves alertes per evitar problemes innecessaris, com podrien ser els ocasionats pel 'Phishing'.

 

Mitjançant una publicació a la mencionada xarxa social, han compartit un missatge de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI), que forma part de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), per tal d'extremar precaucions sobre la mencionada moda internauta, la qual pot costar molts diners als usuaris.

 

«Alerta 'Phishing'», comença la publicació emesa pels Mossos d'Esquadra, on es recorda que «el teu banc no et demanarà dades per correu», recomanant així no fer cas a aquest tipus de missatges. «Si reps un correu com aquest, no piquis», conclou el tuit del cos de seguretat català.

 

 

Santander, l'entitat utilitzada per enganys

En aquesta ocasió, tal com ha referit l'OSI, l'estafa ve generada per un engany on s'utilitza un dels bancs més ben valorar del país, Santander. En el text compartit es recomana que «si reps un correu similar al de la imatge, elimina'l», recordant que es tracta d'un «frau» inclòs a la categoria «'Phishing'».

 

Dins del correu adjunt a la publicació, es pot llegir un missatge que sembla enviat per Banc Santander. En ell, s'informa que hi ha hagut certs errors per accedir al seu compte bancari digital, motiu pel qual es demana accedir novament, mitjançant un enllaç que proporcionen en el text.

 

 

Què és el 'Phishing'?

El terme 'Phishing' ha estat generat una vegada apareguda i instal·lada l'etapa digital en la qual ens trobem actualment. La definició es refereix als mètodes més utilitzats per part dels delinqüents cibernètics per estafar i poder obtenir informació confidencial de manera fraudulenta.

 

D'aquesta manera, obtenen dades d'una contrasenya o d'informació detallada sobre les targetes de crèdit i de qualsevol informació bancària de la víctima. A causa del gran nombre de persones afectades, les autoritats policials ofereixen consells per evitar caure en aquest tipus d'enganys.

 

Així, amb la publicació compartida pels Mossos d'Esquadra, el cos de seguretat busca tenir alertats i previnguts als usuaris d'Internet. El nombre de denúncies augmenta constantment, motiu pel qual és important tenir tota la cura possible per evitar ser estafats.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *