Alerten d’estafes a les plataformes de reserves d’allotjaments de vacances com Airbnb

La patronal de les agències de viatge ACAVE ha alertat de l’augment d’estafes a les plataformes de reserves d’allotjaments de vacances que webs com Airbnb «no són capaços d’identificar com a ficticis». En un comunicat, l’entitat denuncia que els fraus amb anuncis d’habitatges que no existeixen van a l’alça i reclama a les autoritats turístiques més inspeccions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons asseguren, a conseqüència d’aquestes estafes els clients perden els diners pagats per endavant i han de viure un «ardu procés de reclamació davant de la plataforma de reserves que no sempre es fa responsable de la compensació». L’organització recorda que aquests fraus «perjudiquen la imatge del conjunt del sector turístic espanyol i genera desconfiança».

Jordi Martí, president d’ACAVE, explica que «són cada cop més freqüents els casos de clients que acudeixen a les agències de viatges per reservar els seus allotjaments de vacances perquè els clients no se la volen jugar i prefereixen tenir la garantia de treballar amb establiments homologats».