Sense Categoria

La Guàrdia Civil alerta sobre ‘L’estafa de la trucada perduda’

Avatar
  • octubre 4, 2018
  • 2 min read

 

'L'Estafa de la trucada perduda', un perill | Seguritas

 

Qui no s'ha trobat alguna vegada amb una trucada perduda d'aquelles que no en podem detectar la seva procedència. Doncs bé, segons sembla, ara hem de prendre màxima precaució amb aquest tipus de trucades, ja que poden resultar una estafa. De fet, ja són molts els qui es refereixen a aquest engany com «‘L'estafa de la trucada perduda».

 

Teléfono

Un iPhone, en arxiu | Ipatizate

 

El funcionament de l'estafa

Tot plegat es desenvolupa de la següent manera: l'usuari rep al seu mòbil una trucada perduda —amb un sol to— i per la qual cosa es queda sense temps per agafar-la. Les trucades, així mateix, compten amb els següents prefixos: 355 (Albània), 255 (Costa de Ivori), 233 (Ghana) o 234 (Nigèria).

 

És en aquest punt on, segons alerta la policia, podem ser víctimes de l'estafa en qüestió. «No retornis aquesta trucada perquè la facturació pot ser caríssima», alerta la policia per al·legar que mai hem de retornar una trucada que comenci amb els prefixos esmentats anteriorment. 

  

  

  

 

L'estafa hauria afectat diversos punts del país

 

 

Una de les poblacions més afectades de tot l'estat va ser Lepe, a Andalusia. Els veïns, de fet, van denunciar ser víctimes constants d'aquesta estafa en veure que les factures telefòniques acostumaven a ser altíssimes a causa de diferents trucades a l'estranger. Ela mateixos afectats, de fet, explicaven que l'estafa tenia el seu origen en «trucades perdudes de nombres llargs precedits pel símbol +».

 

El cap de Policia Local de Lepe, Juan Pernil, va explicar que «l'establiment de la trucada costa entre quatre i cinc euros i, a partir d'aquí, la trucada passa a valdre 1,20 euros per minut». En aquest cas les trucades també provenien de països com Algèria o Romania.

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *