Els establiments turístics del Pirineu de Lleida arriben al 85% d’ocupació durant el pont de Puríssima

Imatge d'arxiu | Boí Taüll

 

Els establiments turístics del Pirineu de Lleida han arribat al 85% d'ocupació mitjana durant el pont de Puríssima, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que destaca la «gran satisfacció» del sector davant d'unes dades que igualen i fins i tot superen lleugerament les expectatives. A l'espera del recompte definitiu que es farà aquest diumenge a la tarda, les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà preveuen superar els 90.000 forfets venuts durant el mateix període de l'any passat. Turisme rural i bungalous han estat els allotjaments amb més demanda mentre que els establiments més pròxims a les estacions han fregat la plena ocupació. Ara els complexos hivernals estan pendents de noves nevades per assegurar una bona campanya de Nadal i Cap d'Any, unes dates que ja registren un bon nivell de reserves, segons el Patronat de Turisme, que preveu que les comarques de Lleida tanquin aquest 2017 amb el rècord històric d'1,2 milions de visitants.

L'ocupació mitjana d'aquest pont ha superat la del mateix període de l'any passat, quan es va quedar al 60%. Les dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida indiquen que els establiments hotelers han arribat al 80% d'ocupació mentre que el percentatge ha arribat al 95% en el cas de les cases de turisme rural i bungalous. A les comarques de la plana de Lleida els hotels han tingut ocupacions més baixes però cases de pagès i càmpings també han fet bons registres. El director de l'organisme, Juli Alegre, ha destacat que el temps ha acompanyat i els amants de l'esport blanc han pogut gaudir de la neu. «Estem molt satisfets dels resultats, fins i tot si ens comparem amb altres destinacions de l'estat espanyol la mitjana de Lleida està per sobre», ha destacat.

 

De fet, totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida han pogut obrir part de les instal·lacions aquest pont, considerat el gran punt de partida de la temporada d'esquí. El complex aranès de Baqueira-Beret és el que ha tingut més superfície esquiable, amb prop de 140 quilòmetres de pistes obertes. A la resta els dominis disponibles han estat més discrets. Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic, han obert per a usos turístics i recreatius excepte la de Tuixent-La Vansa que encara no ha pogut estrenar la temporada per falta de neu.

 

Cal recordar que els onze complexos hivernals lleidatans d'esquí alpí i nòrdic, que han invertit enguany 13,25 milions d'euros per modernitzar les seves instal·lacions, esperen vendre aquesta temporada un total d'1.331.000 forfets, un 4% més que passada. La campanya s'allargarà fins a l'abril.