Estabilitzat el foc d’Artesa de Segre, que ha cremat 130 hectàrees

Els Bombers han donat per estabilitzat cap a dos quarts d'onze de la nit el foc d'Artesa de Segre (Noguera) que va començar a les cinc de la tarda d'aquest dimecres i que ha cremat 130 hectàrees de superfície (60 forestals, 67 agrícoles i 0,19 urbanes).

 

El cap d'intervenció del cos d'extinció de focs, Francesc Boya, va indnicar poc abans de les nou de la nit que la intensitat amb que havia començat l'incendi ja s'havia pogut rebaixar i que l'àrea d'afectació estava perimetrada. La seixantena de dotacions que van arribar a actuar al foc, 50 terrestres i 10 aèries, van prioritzar primer el flanc dret, que avançava cap al nucli de la Força. Un cop frenat l'objectiu va ser «perimetrar, rematar punts calents, refredar el perímetre i estabilitzar-lo».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Estabilitzat el foc d'Artesa de Segre, que ha cremat 130 hectàrees | LleidaDiari.cat

 

La prioritat de les tasques d'extinció

Inicialment, la prioritat de les tasques d'extinció va ser frenar el cap de l'incendi que propagava en sentit nord cap al nucli habitat de Força (municipi Ponts), i el flanc dret per evitar que es pogués obrir cap a la vall del Segre. En aquesta zona els efectius de Bombers van fer ús de foc tècnic per parar l'avenç de les flames. Cap a tres quarts de vuit del vespre van aconseguir frenar l'evolució d'aquest flanc prioritari i van poder destinar més recursos del flanc esquerre per estabilitzar l'incendi.

 

Les condicions climatològiques de les darreres hores de la tarda i les primeres del vespre, en què va afluixar el vent i van pujar les humitats, van afavorir les tasques d'extinció. D'altra banda, es van aixecar les ordres preventives de desallotjament i confinament del nucli de Força i del Monestir i Santuari Santa Maria de Refet.

 

Remullant el perímetre i revisant punts calents

Els Bombers de la Generalitat han estat remullant el perímetre i revisant punts calents i fumeroles de l'incendi d'Artesa de Segre (Noguera) durant tota la nit. A primera hora d'aquest matí hi continuaven treballant una desena de dotacions. L'incendi es va donar per estabilitzat cap a les 22.10 hores, després de cremar unes 130 hectàrees.