Cultura

El restaurant lleidatà que presenta una carta monogràfica amb 50 vins Costers del Segre

Marta Romera
  • octubre 14, 2022
  • 3 min read
El restaurant lleidatà que presenta una carta monogràfica amb 50 vins Costers del Segre

El restaurant L’Espurna presenta aquesta setmana una Carta de Vins amb més de 50 vins d’una trentena de cellers de la Denominació d’Origen Costers del Segre. La carta elaborada per la consultora de comunicació enogastronòmica Como Pomona recull vins escumosos, blancs joves i de criança, rosats, negre joves i de criança, així com dolços.

 

Tomàs Cusiné president de la DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida, entitat de la qual en són socis: L’Espurna i Como Pomona, ha apadrinat la presentació i ha felicitat la iniciativa «pel que suposa pels cellers Costers del Segre aquest exemple de suport de la restauració local».

 

«Amb aquesta carta específica Costers del Segre, hem volgut reivindicar els vins locals que protagonitzen més de la meitat de la nostra proposta global que amb un total de 110 referències, també té vins de la resta de Catalunya, així com de les zones més significatives d’Espanya i el món», ha explicat Jesus Gimena, xef i propietari de L’Espurna.

Rafa Gimena, periodista i sommelier, ha destacat «la gran versatilitat de la Denominació d’Origen Costers del Segre. Una riquesa potenciada pels diferents terrers que acullen les set subzones; el gran patrimoni de varietats de raïm blanques i negres; i el mestissatge de cultura vitícola i enològica dels seus viticultors i cellers».

 

Les subzones de Raimat i Urgell són presents amb vins de Raimat (Raimat – Lleida) i Castell del Remei (Penelles), respectivament. Així com la subzona Segrià amb referències de Lagravera (Alfarràs) i Celler de Sanuy (Lleida). Analec (Nalec), L’Olivera (Vallbona de les Monges), Cervavins (Verdú), Comalats (Ametlla de Segarra), Antoni Giribet (Preixana), Monestir del Tallat (Omells de Na Gaia) són els cellers de la subzona Vall del Riu Corb. La subzona Pallars està àmpliament representada amb vins de Castell d’Encús (Talarn), Terrer de Pallars (Figuerola d’Orcau), Batlliu de Sort (Sort), El Vinyer (Fígols de Tremp), Vila Corona (Vilamitjana), o Cota 730.

De la subzona Garrigues trobem referències de Matallonga (Fulleda), Torres (Juneda), Clos Pons (Albagés), Tomas Cusine (Vilosell), Cérvoles (Pobla de Cérvoles), Mas Blanch i Jové (Pobla de Cérvoles), un Vinya els Vilars (Arbeca). Costers del Sió (Balaguer), Vall de Baldomar (Baldomar), Mas Ramoneda (Artesa de Segre) i Celler del Montsec (Artesa de Segre), són els cellers de la subzona Artesa de Segre que podem trobar en aquesta carta.

Altres vins de Lleida

A més dels vins de Costers del Segre la carta de L’Espurna també inclou altres vins de la demarcació de Lleida que s’elaboren en zones que estan fora d’aquesta denominació com és el cas dels vins de la Cerdanya lleidatana de Costers de Cerdanya – Gramona, a Riu de Cerdanya, o Cal Mandrat, a Montellà i Martinet. El Pirene de Torres, monovarietal d’aquesta varietat de raïm encarà en procés d’entrar a la DO; o els xarel·los de Rubió de Sol (la Noguera), són altres exemples.

text

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *