Espot reobre pujant els esquiadors a pistes amb una màquina trepitjaneu

Espot

Un grup d'esquiadors pujant a una màquina trepitjaneu que els portarà a la cota 2.000 de l'estació | LleidaDiari.cat

 

L'estació d'Espot, al Pallars Sobirà, ha reobert aquest dijous amb l'alternativa de cinc màquines trepitjaneu per traslladar els esquiadors fins a la cota 2.000. Aquestes màquines, vingudes de l'estació de La Molina, França i Alemanya, traslladaran 200 persones per hora. El recorregut d'1,5 quilòmetres dura uns 10 minuts i segueix el mateix traçat que el telecadira. Per acabar d'arribar fins a la zona de la cafeteria els esquiadors han d'agafar la cinta transportadora.

 

Laura Vives, responsable comercial de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat, ha explicat que l'avaria en un remuntador «no farà que l'estació d'Espot estigui tancada” i ha recordat la importància que suposa per a l'economia del territori mantenir obert el complex. Els dies de màxima afluència de gent el transport es veurà reforçat amb vehicles tot terreny que tenen una capacitat per a 7 persones. El trajecte que faran aquests vehicles serà de 7,1 quilòmetres i la seva durada de 20 minuts.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Espot

Imatge de la trepitjaneu i primer pla d'un esquiador a la cota 2.000 d'Espot | LleidaDiari.cat

 

 

“No és la solució definitiva”

Vives ha afegit que «no és la solució definitiva» i que Ferrocarrils segueix treballant amb informes tècnics i permisos per poder reobrir el telecadira de La Roca. Un cop els tècnics puguin garantir la posada en funcionament del telecadira avariat «es retornarà al sistema habitual», ha dit Vives. En funció de l'acollida dels desplaçaments amb trepitjaneu s'estudiarà la possibilitat de compaginar el sistema del telecadira amb l'activitat de passeig amb les noves màquines.

 

Mentre duri aquest nou sistema de transport el preu del forfet serà reduït i oscil·larà entre els 15 i els 5 euros. En paral·lel i per mantenir les alternatives d'esquí per a totes aquelles persones que s'allotgin a la zona d'Espot, mentre es posa en marxa l'operativa, es continuarà fent el bescanvi de forfet de temporada de les estacions d'Espot i Port Ainé a l'estació de Baqueira Beret.

Espot

Esquiadors baixant d'una màquina trepitjaneu a la cota 2.000 de l'estació d'espot | LleidaDiari.cat

 

 

Una avaria en el telecadira

L'estació d'Espot Esquí va tancar fa unes setmanes per una avaria en el telecadira que dona accés a la instal·lació. Segons un comunicat del complex, un cop tancada al públic, es va detectar durant les tasques de manteniment que un dels seients del telecadira de La Roca s'havia «desprès» del cable. Fonts de l'estació asseguraven que «no saben quan es tornarà a reobrir». I van afegir: «Estem en mans dels tècnics».

 

A causa de l'incident, es va obrir un expedient tècnic per poder esbrinar la causa i es van activar els protocols de posada en marxa de la instal·lació. Un cop finalitzin els treballs de revisió i es pugui «garantir» la seguretat es reobrirà el servei, segons detalla el comunicat, que també ofereix a tots els clients la possibilitat que puguin accedir a les pistes de Port Ainé o «retornar-los» l'import del forfet.

Espot

Pla general del telecadira de La Roca avariat i les màquines trepitjaneu que porten esquiadors fins a la cota 2.000 treballant | LleidaDiari.cat