Espot portarà els esquiadors a les pistes amb màquines trepitjaneu

Pistes d'esquí d'Espot

Pla general d'una part de l'edifici on hi ha un mapa de les pistes d'Espot Esquí i on es veu el telecadira La Roca aturat al fons | LleidaDiari.cat

 

Les pistes d'esquí d'Espot (Pallars Sobirà) tornaran a estar operatives a partir d'aquest dijous, tot i que per accedir-hi s'aplicarà un sistema de transport alternatiu al remuntador de La Roca, que està avariat des de principis de mes. D'aquesta manera, s'utilitzaran màquines trepitjaneu perquè els visitants puguin arribar fins a la cota 2000, salvant així el tram de la infraestructura que continua en proves i a l'espera d'obtenir el certificat que autoritzi, de nou, la seva entrada en funcionament. Mentre es posa en marxa l'operativa, els clients que s'allotgin a la zona d'Espot i comptin amb el forfet de temporada d'SkiPallars podran anar sense cost al sector de La Peülla de Baqueira-Beret, mesura que també s'aplica pels que hagin reservat estades combinades.

 

Les màquines trepitjaneu estan equipades amb cabines i faran un recorregut d'1,5 quilòmetres, un trajecte que dura uns deu minuts. A més, en dies de màxima afluència de visitants, s'activarà, si és necessari, un servei de reforç de transport per carretera amb vehicles 4×4, que tenen una capacitat per a set persones. En aquesta opció, el temps de recorregut és d'uns 20 minuts, amb una distància de 7,1 quilòmetres. El cost d'aquest transport alternatiu està inclòs en el preu del forfet i els horaris per fer-lo servir es faran coincidir amb l'obertura i el tancament de l'estació. A més, la pista blava Camí del Llop s'habilitarà per als esquiadors que vulguin fer l'última baixada fins arribar al peu del telecadira de La Roca.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Segueixen els canvis amb Baqueira

En paral·lel, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat en un comunicat, aquelles persones que s'allotgin a la zona d'Espot podran seguir bescanviant el forfet de temporada de les estacions d'SkiPallars a Baqueira-Beret, presentant-lo a les taquilles del sector de La Peülla. A més, els clients que hagin reservat estades combinades amb forfet amb allotjament en la mateixa zona també podran esquiar a Port Ainé o bescanviar els seus bons als hotels per forfets de Baqueira Beret sense cap cost afegit.

 

Els forfets d'Espot es podran adquirir a les taquilles, a través d'Internet o bé amb les reserves amb allotjament. Les tarifes seran reduïdes, amb preus de quinze euros per als adults, deu per als infants, cinc per als menors i sis per al forfet de passeig. Pel que fa a la resta de temporada, mitjançant aquesta operativa establerta i a l'espera d'obtenir el certificat que autoritzi tornar a posar en marxa el telecadira de La Roca, els visitants d'aquesta estació pallaresa podran gaudir de les activitats i competicions programades.

 

Una avaria en el telecadira

L'avaria en el telecadira de La Roca es va produir l'1 de febrer, un cop l'estació estava tancada al públic i s'estaven duent a terme les tasques de manteniment ordinàries. Aleshores, es va detectar que un dels seients s'havia després' del cable del remuntador i, des d'aquell moment, s'estan duent a terme les revisions pertinents per tal de poder reobrir la infraestructura amb la garantia que aquesta compleix tots els requeriments de seguretat necessaris.