Espot Esquí tanca l’estació per una avaria en el telecadira d’accés

Telecadira La Roca d'Espot Esquí.

Imatge del telecadira La Roca de l'estació d'Espot Esquí. | LleidaDiari.cat

 

L'estació d'Espot Esquí està tancada aquest dissabte per una avaria en el telecadira que dona accés a la instal·lació. Segons un comunicat del complex, aquest divendres, un cop tancada al públic, es va detectar durant les tasques de manteniment que un dels seients del telecadira de La Roca s'havia «desprès» del cable. Fonts de l'estació asseguren que «no saben quan es tornarà a reobrir». I afegeixen: «Estem en mans dels tècnics».

 

A causa de l'incident, s'ha obert un expedient tècnic per poder esbrinar la causa i s'han activat els protocols de posada en marxa de la instal·lació. Un cop finalitzin els treballs de revisió i es pugui «garantir» la seguretat es reobrirà el servei, segons detalla el comunicat, que també ofereix a tots els clients la possibilitat que puguin accedir a les pistes de Port Ainé o «retornar-los» l'import del forfet.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Una nevada important pel sector de l'esquí

La nevada de fa quinze dies va ser molt benvinguda per les estacions d'esquí nòrdic catalanes, que van poder obrir a ple rendiment aquell mateix cap de setmana. Fins ara, només la de Tuixent-La Vansa mantenia alguns circuits de fons disponibles, als quals s'afegiran ara els de la resta de complexos, on de mitjana s'han acumulat més de 60 centímetres de neu nova a les cotes més altes i 35 a les parts baixes d'aquestes instal·lacions. Precisament, els aficionats d'aquesta modalitat van aprofitar les precipitacions per sortir a esquiar pels carrers de la Seu d'Urgell, on les brigades municipals han continuat treballant a ple rendiment per recuperar la normalitat.

 

Les estacions nòrdic de Sant Joan de l'Erm, Aransa, Tavascan, Guils Fontanera i Virós – Vall Ferrera van poder començar la temporada d'esquí de fons aquell cap de setmana, després que la nevada d'aquella setmana hagués deixat uns gruixos de més de 60 centímetres a les cotes més altes i de 35 a les parts baixes, segons va indicar la tècnica de la Mancomunitat de les Estacions d'Esquí Nòrdic, Imma Obiols. D'aquesta manera, els complexos se sumen a l'activitat que s'ha anat mantenint a Tuixent-La Vansa des del mes de novembre passat i permetrà reactivar-la a Lles.