Articles

Espot acollirà al març els Campionats del Món de Telemark

  • gener 24, 2013
  • 2 min read
Espot acollirà al març els Campionats del Món de Telemark
Espot acollirà al març els Campionats del Món de Telemark

Espot acollirà al març els Campionats del Món de Telemark| Redacció – Fotografia: Diputació de Lleida

 

L'estació d'esquí d'Espot acollirà entre els dies 11 i 17 de març els Campionats del Món de Telemark, una competició que reunirà fins a un centenar dels millors esportistes procedents de 15 països diferents.

Per aquest motiu, s'ha constituït aquest dimarts el Comitè Organitzador a l’Espai Provença (FGC) de Barcelona en una reunió on ha assistit en representació de la Diputació de Lleida el vicepresident del Patronat de Turisme i diputat, Gerard Sabarich. Aquest Comitè Organitzador -integrat per membres de la Federació d’Esports Catalana i Espanyola, representants de les diputacions, ens locals i consells comarcals, i també representants sectorials i de les estacions d’esquí-, també treballarà per  a l’organització dels Campionats del Món d’esquí alpí IPC i de la Copa del Món de Snowboard de La Molina.
 
Aquests mundials són la culminació d’anys de treball per part de l’estació en la competició i del telemarc. Anteriorment, Espot, que actualment forma part del Grup d’estacions d’esquí de FGC, ja havia organitzat proves d’alt nivell de telemarc com les Copes del Món de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) des de l’any 2010 fins el 2012, any en què es van celebrar les finals d’aquesta competició.
 
El Telemarc és una tècnica d’esquí provinent dels països nòrdics. La seva característica principal és que el taló no està fixat als esquís i això fa que els esquiadors facin una plàstica genuflexió en els viratges. Al llarg dels dies de competició es celebraran quatre proves de diferents modalitats: clàssic, sprint, sprint paral·lel individual i sprint paral·lel per equips.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.