Sense Categoria

El poble català que mantindrà els talls d’aigua nocturns a l’espera de més pluges

LleidaDiari
  • setembre 8, 2022
  • 2 min read
El poble català que mantindrà els talls d’aigua nocturns a l’espera de més pluges

L'Espluga de Francolí mantindrà els talls d'aigua nocturns fins que no hi hagi més pluges. L'ajuntament va aplicar la restricció el passat 17 d'agost i de moment seguirà vigent, segons ha explicat a l'ACN l'alcalde Josep Maria Vidal. «Els talls ens ajuden a mantenir uns bons nivells sense haver de portar cubes», ha indicat.

 

De fet, des de fa uns dies que ja no fan aportacions amb camions cisterna perquè els darrers ruixats han permès recuperar una mica els aqüífers. De tota manera, el batlle ha indicat que amb els consums actuals i si no entrés aigua als dipòsits únicament podrien garantir el subministrament uns sis dies més. Per això, considera necessari mantenir les restriccions perquè la situació «encara és difícil».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'una cisterna d'aigua

L'Espluga de Francolí mantindrà els talls d'aigua nocturns a l'espera de més pluges | LleidaDiari.cat

 

Prenen les decisions en funció de la situació

Vidal ha reconegut que observen els nivells dels dipòsits «dia a dia» i que prenen les decisions en funció de la situació que hi ha perquè no se'ls «escapi el control». L'alcalde ha valorat que actualment els nivells dels dipòsits són bons, però que hi entra poca aigua per l'escassetat que hi ha als aqüífers. «Si tinguéssim una bona aportació podríem engegar tot el dia», ha exemplificat.

 

Més enllà dels ruixats, que a la localitat no han estat gaire generosos, la problemàtica també ha millorat perquè amb l'arribada de setembre hi ha menys habitants i, per tant, menys consum. «Les restriccions tenen més efecte ara que a l'agost», ha assegurat. Amb tot, ha confiat que arribin noves pluges aviat perquè «si no entra ni una gota d'aigua els dipòsits quedaran buits».

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *