Espectacular incendi en un dels edificis més alts de Lleida

Espectacular incendi en un dels edificis més alts de Lleida| ACN – Fotografia: @bomberscat / Facebook Àngel Ros

 

Onze dotacions dels Bombers han actuat aquest dilluns a la nit en un incendi que s'ha declarat al desè pis de l'edifici, de divuit plantes, situat al número 170 del passeig de Ronda de Lleida, a tocar de la plaça Europa. 
El cos de seguretat ha rebut l'avís de l'incident a les 20.51 hores. Un cop al lloc els efectius han comprovat que el foc estava totalment desenvolupat i que hi podia haver afectació també al pis superior. Cap a dos quarts de deu de la nit s'ha donat el foc per controlat. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha evacuat quatre persones a l'Hospital Arnau de Vilanova amb intoxicacions lleus per fum. També n'han atès a vuit més, però han estat donades d'alta in situ.

Les flames han cremat el 100% del menjador del pis i la resta ha quedat afectada pel fum i la temperatura.

Pel que fa al pis superior, ha resultat afectat el fals sostre de fusta d'una galeria exterior. Bona part dels veïns dels pisos inferiors al desè han estat evacuats, mentre que els dels pisos superiors han estat confinats.
 
Un cop apagades les flames i remullada la zona afectada s'ha organitzat la tornada dels 25 veïns evacuats a les seves llars, atès que l'estructura de l'edifici, un dels més alts de la ciutat de Lleida, no ha resultat afectada. Tots ells han volgut tornar a casa.
 
Al lloc, han treballat també efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local fent control dels desallotjats i dels accessos a la zona.