Espectacles de dansa i ciència, música barroca i rumba, se citen a CaixaForum Lleida

La Fundació “la Caixa” presenta a CaixaForum Lleida la nova programació dirigida a un públic familiar que gaudeix aprenent a través de la cultura. Durant el primer quadrimestre del 2023, l’auditori del centre cultural es convertirà en l’escenari dels espectacles Una ciutat d’ombres, proposta participativa que combina dansa, cultura contemporània i ciència; Barrocomatik, que barreja instruments barrocs amb teatre gestual, titelles i poesia visual, i La Rumbanyera, que ofereix un recorregut per l’origen i l’evolució de la rumba. Els tres espectacles s’emmarquen en la programació de la Fundació “la Caixa” concebuda per a un públic familiar que es diverteix des d’una perspectiva educativa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

De la música a la ciència

La nova programació arrenca el dissabte 4 de febrer amb l’espectacle Una ciutat d’ombres, proposta participativa molt original que combina l’art, a través de la dansa urbana, i la ciència, per conjugar els conceptes relacionats amb la física de la llum i el color. El coreògraf i ballarí Héctor Puigdomènech ha col·laborat en el procés creatiu de l’espectacle.

 

Els dies 11 de febrer i 4 de març, li toca el torn a Barrocomatik, amb una història que vol acostar la música de grans compositors barrocs com Bach, Telemann, Vivaldi o Lully al públic familiar; un espectacle de teatre sense paraules que barreja clown, teatre gestual, titelles, poesia visual i quatre músics en directe amb els seus instruments: el fagot, l’oboè, la tiorba i el violí.

 

I per tancar la nova programació, el 18 i el 25 de març es presenta La Rumbanyera, un passeig musical per la història de la rumba. Aquest gènere musical, patrimoni cultural immaterial de la humanitat, serveix de fil conductor per explicar el mestissatge i l’enriquiment de les cultures a partir de la trobada de diferents comunitats a la Cuba del segle XIX, la Nova York de principis del XX i la Barcelona dels anys cinquanta.

Propostes per a tota la família

Una ciutat d’ombres, Barrocomatik i La Rumbanyera són espectacles que formen part de la programació familiar que la Fundació “la Caixa” posa en marxa als seus centres CaixaForum i amb la qual oferirà durant tot el curs escolar propostes culturals molt innovadores que inclouen música, dansa, marionetes i obres teatrals.

 

Amb aquesta programació, única a la ciutat i que caracteritza CaixaForum com a centre cultural, la Fundació “la Caixa” vol que els més petits i les seves famílies puguin gaudir d’una gran varietat d’espectacles de qualitat. És una oportunitat perquè les famílies aprofitin el temps lliure dels caps de setmana per aprendre i divertir-se juntes.