L’espectacle de «Sant Pere el farsant» a l’Escorxador

El Teatre municipal de l’Escorxador ofereix aquest dissabte 19, l’espectacle «Sant Pere el farsant», del Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant. La proposta teatral, amb música en directe, es presenta com a conte de Setmana Santa en forma de cantata, per a quatre actrius i orquestrina. «Sant Pere el farsant», d’una hora i mitja de durada, està programat a la Sala 2 del teatre, a les 20h. El preu de l’entrada general és de 15 euros, 13 euros per a amic/ga de LaTemporada. «Sant Pere el Farsant» és la segona comèdia musical del Col·lectiu i fa una revisió del passatge bíblic de les tres negacions de Sant Pere, a l’Evangeli segons Sant Lluc. La narració s’estructura a través del text en vers i de les cançons composades per a la pròpia peça, per representar una paràbola sobre l’acció implacable de la força policial sobre les persones i les seves conviccions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El text enfronta el protagonista als engranatges del sistema policial i judicial, posant-lo davant la disjuntiva de sotmetre’s a la seva voluntat o patir el càstig físic, el dolor i la privació de la llibertat. Es vol plantejar què queda d’una persona i del seu lliure albir quan se’l confronta al dispositiu de les forces de l’ordre, infinitament més gran que la seva pròpia individualitat.

L’argument de l’obra gira entorn de la història d’en Pere, un jove anarquista que més que valent era temerari, més que cautelós era un covard, i més que un sant era un farsant. La nit després d’una operació policial, en Pere surt en un atac de fanfarroneria a alliberar tot solet els seus camarades detinguts o a deixar-hi la vida en l’intent.

En el camí cap a la comissaria, borratxo i fora de si, assaltat pels records del seu passat de militància triomfant i més sol que mai, es troba amb el càstig públic en mans de les autoritats d’un company de la seva organització. Enfront del cos sagnant del seu amic martiritzat, en Pere haurà de decidir si reconèixer-ho davant de tothom i córrer la mateixa sort que ell i els seus camarades, o bé, negar-ho i salvar la pell. Quan en Pere nega al seu amic, s’obren les portes de l’infern davant seu i en surten un darrere l’altre els actors d’una gran al·legoria que existeix per fer-li pagar el preu d’haver traït als seus amics.