L’Espai Orfeó presenta la segona temporada del cicle Lleida Jazz Cava

L’Espai Orfeó acollirà la segona temporada del cicle ‘Lleida Jazz Cava’ el pròxim divendres 6 d’octubre a les 22h. La iniciativa es consolida un any més com el punt de trobada dels amants del jazz a les Terres de Ponent. Després d’un breu concert, els músics locals podran interaccionar en format ‘jam session’ amb intèrprets de primer nivell, provinents de Barcelona i diferents punts del territori català. La pianista Esther Quevedo, el contrabaixista Miquel Torà i el baterista Genís Bagés són els artistes estrella d’aquesta edició.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La madrilenya Esther Quevedo és integrant de diversos projectes de l’escena musical, entre els quals s’inclou el seu propi quintet i trio, la ‘Clasijazz Valparaíso Big Band’. Llicenciada en l’especialitat de piano jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya i al conservatori Rotterdam, Quevedo ha tocat en clubs, sales i festivals com el ‘Vijazz, Festival’, ‘Jazz Vic’, ‘Estival de Jazz d’Igualada’, ‘Ondas de Jazz’ a Vitoria, ‘Jazz A Escena’ i el Festival ‘A la vora del jazz’, entre d’altres.

D’altra banda, el contrabaixista Miquel Torà ha actuat en diversos festivals, entre els quals destaquen el Festival Esbaiola’t, ‘Jazztardor’, el Festival de Jazz de Tarragona, el de Reus, ‘Jazzaldia’ (Donosti), el Festival de Jazz de Terol o el de Borja, com també en festivals de cinema, on ha compartit escenari amb músics de renom com ara Toni Solà, Jay Wallis, Matthew Simon o Jimmy Jenks. Torà també ha enregistrat diversos CD amb Pixie Dixie, Antoni Tolmos, Àngels Gonyalons, el Cor de l’Orfeó Lleidatà o la Banda Municipal de Lleida, entre d’altres, a més de col·laboracions amb diversos músics.

Finalment, Genís Bagés, llicenciat en el títol superior de jazz a l’ESMUC, combina les localitats de Lleida i Barcelona formant part de diferents projectes dins el camp del rock, el jazz i la lliure improvisació. A més, Bagés és el director artístic de la ‘Lleida Jazz Cava’.