L’Espai Orfeó acollirà els concerts de Cesk Freixas i Ramon Mirabet

L’Espai Orfeó acollirà els concerts de Cesk Freixas i Ramon Mirabet el pròxim mes de febrer. Cesk Freixas presentarà el pròxim 11 de febrer el seu darrer disc ‘Direm nosaltres’, un recull de poemes musicats del llibre homònim de Roc Casagran. Ramon Mirabet actuarà el 18 de febrer presentant el seu quart àlbum, el seu disc més personal, madur i introspectiu, però sense abandonar els sons oberts de gran festival a què ens tenia acostumats després dels seus treballs ‘Home Is Where The Heart Is’ i ‘Begin Again’.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cesk Freixas – 11 de febrer a les 20:30 h

Cesk Freixas és cantant, poeta i escriptor de cançons. Nascut l’any 1984 a Sant Pere de Riudebitlles, un petit poble situat al nord del Penedès, ha publicat nou discos, tres llibres de poesia i tres contes infantils. El darrer treball discogràfic es titula ‘Direm nosaltres’ (U98 Music, 2022), i consta únicament de poemes musicats del llibre homònim de Roc Casagran, escriptor sabadellenc que sovint puja als escenaris amb Cesk Freixas per realitzar tot tipus d’espectacles poètics i musicals. Amb ‘Direm nosaltres’, Freixas evidencia el vincle entre la cançó d’autor i la creació poètica, que ja havia reivindicat anteriorment musicant autors de caràcter més clàssic, com Joan Salvat-Papasseit, Joan Brossa, Apel·les Mestre o Marià Villangómez.

 

Amb aquesta connexió Penedès-Vallès, Cesk Freixas també posa de manifest la necessitat de recuperar la creació cultural que fa referència al nostre temps, al nostre país i a la nostra gent. Per aquest motiu ha escollit musicar poemes d’un autor com Roc Casagran, amb qui comparteix generació i és considerat un dels poetes actuals més llegits i celebrats de la literatura catalana. Per a fer-ho possible, Freixas ha comptat, com no podia ser d’una altra manera, amb els arranjaments i la direcció artística de Victor Nin, l’inseparable guitarrista que l’acompanya des de fa pràcticament dues dècades, i la producció musical de Pau Romero (BeatGarden Studios).

 

‘Direm nosaltres’ és un disc que és hereu de la línia estètica estrenada amb ‘Memòria’ (U98 Music, 2021), on la presència de les guitarres acústiques i clàssiques és la protagonista, deixant tot l’espai per, aquesta vegada sí, un Cesk Freixas que ens canta amb molta proximitat, molt d’aire, i una sensibilitat inconeguda en ell, amb l’acompanyament deliciós i encertat del contrabaix i les percussions.

Ramon Mirabet – 18 de febrer a les 20:30 h

Ramon Mirabet llançava el passat 2022 el seu quart treball discogràfic de la mà d’un curtmetratge musical i una gira nacional.  Després de dos anys de silenci, l’artista tornava més fort que mai amb el que seu quart àlbum i possiblement el seu disc més personal, madur i introspectiu, sense abandonar els sons oberts de gran festival a què ens tenia acostumats després dels seus treballs ‘Home Is Where The Heart Is’, publicat el 2016 i ‘Begin Again’, del 2019, tots dos sota el segell Warner Music Spain.

 

Durant aquesta pausa, el músic s’havia dedicat a madurar artísticament i crear bandes sonores de diverses pel·lícules d’èxit nacional com ‘El Innocent’ de David Victori, protagonitzada per Mario Casas. El nou disc, que veia la llum a la primavera del 2022, ha estat compost durant dos anys i després d’experiències de recerca personal com el confinament i la Gira del Mar, aventura musical ideada pel músic. La primera edició de La Gira del Mar, estrenada el setembre passat, ha recorregut nombroses ciutats del litoral mediterrani i les illes balears a bord d’un veler històric, compartint música i duent a terme accions sostenibles a les nostres costes. Aquesta inspiradora travessia, la Gira del Mar deixa empremta el 2022 gràcies a un documental signat per Kanaki Films, productora nominada a més de 150 premis internacionals, entre els quals destaquen Cannes, Goya, Sant Sebastià o Oscars.

 

Una consolidada carrera de 10 anys, tres genuïns discos i la seva presència continuada en cartells com el Sonorama Ribera, el Festival Cruïlla, el Cap Roig Festival, l’Arenal Sound, o el Sziget Festival de Budapest, fan que la tornada de Ramon Mirabet no pugui tenir millor pronòstic.