Sense Categoria

Una esllavissada al Pallars Jussà afecta la canonada de la central de la Pobla

Avatar
  • novembre 12, 2018
  • 2 min read

Imatge de l'esllavissada al Pallars Jussà | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han informat aquest matí d'una nova esllavissada al Pallars Jussà, concretament, al terme de Sentarada. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'esllavissada afecta diversos arbres al vessant de la muntanya i una infraestructura: la canonada soterrada de la central hidroelèctrica de la Pobla de Segur.

Alguns danys de l'esllavissada

Alguns danys de l'esllavissada | @agentsruralscat

 

 

Tanmateix, l'esllavissada ha provocat un esvoranc perillós per a persones i animals, ja que dóna accés a l'interior de la canonada on circula una gran quantitat d'aigua que transcorre soterrada durant uns deu quilòmetres. Davant la situació, els Agents Rurals hi han abalisat la zona, han avisat a l'empresa propietària i han informat l'Institut Cartogràfic de la Generalitat, ICGCat.

 

Altres esllavissades recents a la demarcació de Lleida

Cal recordar que els treballs per desenrunar la carretera del Port del Comte que va patir una esllavissada fa tres setmanes s'iniciaran aquest dimarts. A través d'un comunicat, la Diputació de Lleida ha explicat que l'objectiu és reobrir la via al trànsit a principis del mes de desembre, abans que comenci la temporada d'esquí. La carretera en qüestió dona accés a les pistes del Port del Comte i, tot i que existeix una via alternativa, en una reunió celebrada aquest divendres amb l'Ajuntament de la Coma i la Pedra, la Diputació ha demanat celeritat en els treballs.

Imatge vertical l'esllavissada de la carretera d'accés a Port del Comte

Imatge vertical l'esllavissada de la carretera d'accés a Port del Comte | LleidaDiari.cat

 

 

El cost total de l'obra és de 177.000 euros. L'Ajuntament de Solsona ha adjudicat les obres pel procediment d'urgència a l'empresa Geobrugg, que s'encarregarà de l'estabilització del cingle i la neteja de la runa.  Dels 177.000 euros que costarà la intervenció, el 45% l'assumeix la Diputació de Lleida, el 45% la Generalitat i el 10% restant anirà a càrrec de l'Ajuntament de la Coma i la Pedra i el Consell Comarcal del Solsonès. D'aquesta forma, s'espera que els danys per l'esllavissada es puguin resoldre en breu pel bé dels seus veïns.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *