Una esllavissada al Pallars Jussà afecta la canonada de la central de la Pobla

Imatge de l'esllavissada al Pallars Jussà

Imatge de l'esllavissada al Pallars Jussà | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han informat aquest matí d'una nova esllavissada al Pallars Jussà, concretament, al terme de Sentarada. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'esllavissada afecta diversos arbres al vessant de la muntanya i una infraestructura: la canonada soterrada de la central hidroelèctrica de la Pobla de Segur.

Alguns danys de l'esllavissada

Alguns danys de l'esllavissada | @agentsruralscat

 

 

Tanmateix, l'esllavissada ha provocat un esvoranc perillós per a persones i animals, ja que dóna accés a l'interior de la canonada on circula una gran quantitat d'aigua que transcorre soterrada durant uns deu quilòmetres. Davant la situació, els Agents Rurals hi han abalisat la zona, han avisat a l'empresa propietària i han informat l'Institut Cartogràfic de la Generalitat, ICGCat.

 

Altres esllavissades recents a la demarcació de Lleida

Cal recordar que els treballs per desenrunar la carretera del Port del Comte que va patir una esllavissada fa tres setmanes s'iniciaran aquest dimarts. A través d'un comunicat, la Diputació de Lleida ha explicat que l'objectiu és reobrir la via al trànsit a principis del mes de desembre, abans que comenci la temporada d'esquí. La carretera en qüestió dona accés a les pistes del Port del Comte i, tot i que existeix una via alternativa, en una reunió celebrada aquest divendres amb l'Ajuntament de la Coma i la Pedra, la Diputació ha demanat celeritat en els treballs.

Imatge vertical l'esllavissada de la carretera d'accés a Port del Comte

Imatge vertical l'esllavissada de la carretera d'accés a Port del Comte | LleidaDiari.cat

 

 

El cost total de l'obra és de 177.000 euros. L'Ajuntament de Solsona ha adjudicat les obres pel procediment d'urgència a l'empresa Geobrugg, que s'encarregarà de l'estabilització del cingle i la neteja de la runa.  Dels 177.000 euros que costarà la intervenció, el 45% l'assumeix la Diputació de Lleida, el 45% la Generalitat i el 10% restant anirà a càrrec de l'Ajuntament de la Coma i la Pedra i el Consell Comarcal del Solsonès. D'aquesta forma, s'espera que els danys per l'esllavissada es puguin resoldre en breu pel bé dels seus veïns.