Els escorxadors hauran d’instal·lar càmeres per garantir el benestar animal

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un reial decret que obligarà els escorxadors a instal·lar càmeres de videovigilància per garantir el benestar dels animals que han de ser sacrificats i el compliment de les mesures de seguretat sanitària. La normativa, que fixa el termini d'un any perquè els centres s'adaptin als nous requisits, estableix que les càmeres s'hauran de situar a les instal·lacions on hi hagi animals vius i també als passadissos, zones de descàrrega i on s'estaborneixi i es dessagni el bestiar.

 

No farà falta enregistrar les zones d'espera on hi hagi mitjans de transport amb animals a dins, però sí que l'empresa haurà de dur un control del temps d'espera del bestiar als vehicles. En el cas de l'aviram i el porcí, a més, caldrà gravar els processos d'escaldat per tal de comprovar que no s'aplica a animals que presentin signes de vida.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'un porc

Els escorxadors hauran d'instal·lar càmeres per garantir el benestar animal i la seguretat alimentària | LleidaDiari.cat

 

Les empreses hauran de guardar les imatges de descàrrega, allotjament en corrals, conducció a la zona d'estabornit, subjecció, sacrifici i dessagnat fins a la mort perquè els inspectors autonòmics les puguin comprovar. La mesura és una eina addicional al control al qual ja estan sotmesos aquests centres.

 

Espanya, al capdavant d'Europa en aquesta matèria

En un comunicat, el ministre de Consum, Alberto Garzón, ha celebrat que la norma Espanya al capdavant d'Europa en aquesta matèriasitua Espanya al capdavant d'Europa en aquesta matèria» i que, a banda del benestar dels animals que arriben a l'escorxador, Espanya al capdavant d'Europa en aquesta matèriamillora també les garanties de seguretat alimentària per als consumidors». El reial decret és fruit de la col·laboració del Ministeri de Consum amb el de Sanitat, el de Drets Socials i el d'Agricultura, Pesca i Alimentació.