Sense Categoria

Un grup de 45 escoltes pinten quatre pisos del barri de la Mariola

Avatar
  • abril 18, 2019
  • 3 min read

Imatge dels escoltes | la Murga

 

Un grup de 45 joves procedents de diferents agrupaments escoltes de Catalunya han participat aquesta setmana en el projecte La Murga, que enguany ha consistit a pintar quatre habitatges i una escala d'una comunitat de veïns al barri de la Mariola de Lleida. Els treballs s'han fet conjuntament amb les famílies beneficiàries, que es troben en situació de vulnerabilitat.

 

Els i les joves han compartit avui amb els professionals dels Serveis Socials un espai de reflexió en què han exposat les seves inquietuds i experiències sobre la intervenció que han portat a terme. La Paeria, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, col·labora des de l'any 2012 amb Escoltes Catalans en el projecte de «La Murga, pel dret a un habitatge digne» amb l'objectiu de dignificar l'habitatge de persones en risc d'exclusió social que es troben en seguiment per part dels equips de Serveis Socials de l'Ajuntament.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Pretén sensibilitzar als joves escoltes al voltant de la situació de vulnerabilitat de persones de la ciutat

A més, pretén sensibilitzar als joves escoltes al voltant de la situació de vulnerabilitat de persones de la ciutat per conscienciar-los i aconseguir la participació activa en la societat, en l'entorn proper. La Regidoria coopera en projectes d'Escoltes Catalans, una entitat que promociona l'associacionisme educatiu, l'educació en valors, la participació d'infants i joves en la transformació i millora de la societat. Aquests i altres aspectes contribueixen a la construcció d'un món més just en el qual tothom hi tingui cabuda. Escoltes Catalans aporten un recurs d'intervenció idoni per treballar amb els agents locals i establir les complicitats necessàries per actuar de forma coordinada en el territori.

Escoltes pintant un dels pisos

Escoltes pintant un dels pisos | la Murga

 

 

L'antiga discoteca River de Lleida es convertirà en una biblioteca municipal

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest dimarts els actes de Sant Jordi a la ciutat i, a preguntes dels mitjans dels mitjans de comunicació, ha avançat que el Xalet modernista dels Camps Elisis és l'espai on la Paeria té previst ubicar la nova biblioteca pública per a la zona sud-est de Lleida, que inclou els barris de Cappont, Bordeta i Magraners.

 

La posada en marxa d'aquest nou equipament està en la línia de l'objectiu de promoure la lectura i saber a través dels llibres entre la ciutadania, segons que ha destacat Larrosa. La biblioteca tindrà, també, una orientació lúdica pensada per a les famílies amb infants però estarà oberta a tota classe de públic, ja que a més es plantejarà com a espai per a fer actes i presentacions diverses. L'alcalde ha emfasitzat que es potenciarà la interrelació amb l'espai que l'envolta, els Camps Elisis.

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *