Lleida

L’Escola del Treball de Lleida acull la presentació de l’AMIC-Directes

Marta Romera
  • octubre 18, 2022
  • 3 min read
L’Escola del Treball de Lleida acull la presentació de l’AMIC-Directes

La ciutat de Lleida ha estat la primera a acollir aquest 13 d’octubre, a través d’un acte presencial a l’Institut Escola del Treball, la presentació de la primera edició del concurs de creació de continguts en català en línia per estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de parla catalana: AMIC-Directes. Durant la presentació, més de 50 estudiants acompanyats pel seu professorat han pogut rebre tota la informació sobre aquest nou concurs, resoldre dubtes i parlar amb alguns dels creadors de contingut els quals formaran part de l’equip de mentors d’aquesta primera edició del certamen.

 

Una de les representants de l’equip organitzador d’AMIC-Directes, Tània Carrobé, ha remarcat «la importància d’impulsar la llengua catalana a Internet», així com l’objectiu d’apropar els nous canals de comunicació digital als joves a través dels centres educatius. A continuació, una de les mentores del concurs i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials, Gal·la Martí, ha destacat els diferents creadors digitals que participen com a mentors i que ajudaran als alumnes a planificar i preparar el contingut en directe

AMIC-Directes, creadors de continguts en català

Aquesta és la primera edició d’AMIC-Directes, un concurs on es busca impulsar l’ús del català entre els joves d’entre 14 i 18 anys a través de les plataformes digitals, com Twitch o YouTube, de manera segura i en el marc de l’entorn lectiu. Els estudiants poden registrar-se tot formant grups d’entre tres i fins a cinc persones, i escollint entre dues categories: Actualitat o E-Sports.

 

Es va donar el tret de sortida a la primera fase aquest dilluns, el Termini Creatiu, on cada grup participant haurà de preparar un únic Stream o vídeo en directe relacionat amb la categoria escollida. Els alumnes van publicar l’enregistrament dels seus directes fins al 2 de desembre de 2022 i els finalistes es faran públics durant la segona quinzena de desembre a través de la pàgina web i les xarxes socials del concurs. A més a més, durant aquesta fase, diversos creadors de contingut del territori català acompanyaran als estudiants a través de tutorials, sessions de mentoratge i classes en directe, per a entendre i facilitar el procés creatiu.

 

Els finalistes competiran en una final on els guanyadors seran escollits pel jurat d’AMIC-Directes, premiant els millors directes de cada categoria amb quanties monetàries, amb l’objectiu de què els alumnes puguin invertir-les en material per la creació audiovisual.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC impulsa aquesta nova iniciativa a la xarxa, la qual té la voluntat de promoure la creació de contingut en línia en català, formant als joves en eines digitals i obrint-los a noves oportunitats de manera segura. L’AMIC representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

 

L’Associació vol potenciar aquesta iniciativa, tenint en compte els nous canals de comunicació i entreteniment que consumeixen els joves, amb la voluntat de promoure la creació de contingut en català a les noves plataformes digitals, perquè forma part del compromís amb l’educació i la llengua catalana.

text

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *