El Col·legi ‘Els Frares’ guanya el premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021

El jurat del premi Olivera d'Or de les Borges Blanques ha decidit atorgar enguany el guardó de Borgenc de l'any 2021 al Col·legi Mare de Déu de Montserrat 'Els Frares', que el 2020 va complir el seu centenari, per reconèixer la seva gran tasca de formació de milers d'infants i joves garriguencs.

 

La candidatura fou presentada per les entitats Orfeó Terrall i la Revista Terrall, i servirà per agrair al centre els cent anys dedicats a ensenyar i formar a milers de borgencs i garriguencs, i també des de fa uns quants anys a borgenques i garriguenques, «en un model educatiu d'estimació al nostre país, de fidelitat a les nostres arrels culturals i lingüístiques i de transmissió dels valors cristians», segons s'exposava en la convocatòria.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El jurat es va reunir aquest dijous al vespre per decidir l'entitat guanyadora del guardó d'enguany, després que la setmana passada el consistori de la capital garriguenca tanqués la recepció de candidatures a l'Olivera d'Or amb tres propostes presentades que podien optar al guardó: el Centre d'Atenció Primària (CAP) de les Borges, l'activista octogenària Trini Boldú Sans i el Col·legi Mare de Déu de Montserrat, que finalment ha estat l'entitat reconeguda.

Imatge de l'escola Mare de Déu de Montserrat de les Borges

El Col·legi 'Els Frares' guanya el premi l'Olivera d'Or al borgenc de l'any 2021 | LleidaDiari.cat

 

Més de cent anys d''Els Frares'

Entre els mèrits reconeguts pel jurat, destaca el fet que el Col·legi Montserrat sempre ha obert les portes a tots els que han necessitat suport, un espai o un impuls per a poder desenvolupar tasques i actes culturals, o també d'esbarjo i formació per a nens i joves. Sense aquests 100 anys de trajectòria d'Els Frares no hi hagués hagut el Ball de bastons, no haguessin existit el Club Infantil ni el grup d'Esplai Apassomi ni el 'Free', que aquest any han celebrat els 40 anys de la seva creació, ni les primeres colles sardanistes que van participar en concursos. Les Borges no hauria estat l'any 1980 la Ciutat Pubilla Universal de la Sardana i l'Agrupació Sardanista no hagués desenvolupat tot el gran ventall d'actes i esdeveniments sardanistes que s'han dut a terme i que encara continuen.

 

El lliurament del premi serà el divendres de Festa Major

Com a novetat d'enguany, l'acte del lliurament de l'Olivera d'Or no es farà en dissabte just abans de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges gegants en el marc de la Festa Major, com era habitual, sinó que l'acte es traslladarà al divendres, en concret, el pròxim 2 de setembre a la tarda. El guardó Olivera d'Or és un quadre amb una olivera daurada i té com a objectiu la distinció a les persones que hagin dut a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de l'activitat humana i que sigui de caràcter positiu per a la ciutat borgenca.