Sense Categoria

L’escola lleidatana que impartirà una formació professional pionera en dansa urbana

LleidaDiari
  • juliol 25, 2022
  • 4 min read

L'escola de dansa Dancescape! de Lleida, amb 20 anys de trajectòria, impartirà a partir del pròxim curs acadèmic un cicle formatiu de Grau Mitjà de Tècnic en Danses Urbanes, una formació professional pionera en dansa urbana. De fet, aquesta modalitat, nova en l'àmbit estatal, només s'imparteix en tres centres més a Catalunya, ubicats a Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Reus. Pel curs 2022-2023, Dancescape! comptarà amb 20 places.

 

Per accedir-hi, cal formalitzar la inscripció abans del 25 d'agost, ja que està previst que les proves es portin a terme el proper 5 de setembre. La formació suposa un punt d'inflexió en aquest àmbit, ja que per primera vegada es reconeix la dansa urbana com una disciplina professional i tindrà un ensenyament reglat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

L'escola lleidatana que impartirà una formació professional pionera en dansa urbana | LleidaDiari.cat

 

Per poder accedir al cicle, caldrà fer una prova d'accés que consistirà en l'execució d'exercicis tècnics dirigits i, opcionalment, l'aspirant tindrà la possibilitat de presentar una peça de lliure elecció. És un cicle formatiu que tindrà una durada de 1.400 hores i es dividirà en dos cursos acadèmics, impartits per un equip professional. La finalitat és impartir una oferta formativa específica, àmplia i de qualitat en Tècniques de Dansa Urbana, dirigida tant a principiants, com a professionals de la dansa i aspirants que vulguin fer-ne la seva professió.

 

Calen noves exigències a la formació dels professionals

Atesa l'evolució de la professió, l'escola Dancescape! considera que calen noves exigències a la formació dels professionals de la Dansa Urbana i es requereix un pla de formació regularitzat i més institucionalitzat de l'establert fins ara. Els continguts del cicle formatiu se centraran en el coneixement del cos i la preparació física amb un complement de base tècnica de Dansa Clàssica i Contemporània, destreses de Breaking, Locking, Popping i hip-hop, tallers d'interpretació, pràctiques escèniques en tècniques de Dansa Urbana: Whacking, Soul Rhythm, Afro, Fusion, Comercial, House, Dance i Experimental. A més, es dedicaran hores a l'organització d'activitats, la gestió i l'animació de grups i també s'impartiran classes de llengua estrangera (anglès), entre altres activitats.

 

Formació en dansa urbana al màxim nivell

El cicle garanteix una formació de dansa urbana al màxim nivell dins de l'Estat espanyol i comptarà amb un equip docent de professionals com Sandra Macià, Xavier Blanco, Ainara Prieto, Artis, Cristian Jiménez, Mario Jiménez, Manel Cabeza, Júlia Pavo, Laura Zardoya, Paula Mercé i David Castel. Els directors del centre, Sandra Macià i Xavi Blanco, creuen que “ja havia arribat el moment que s'oferís un espai reglat en aquesta disciplina al territori nacional, ja que aquesta té molts adeptes i compta amb una gran demanda”.

 

Des de l'escola Dancescape!, que fa 20 anys aquest pròxim mes d'octubre, valoren la iniciativa com “una gran oportunitat per a Lleida, que es convertirà en un pol d'atracció per a ballarins i ballarines també d'altres territoris”. Amb el cicle, Lleida formarà la primera generació de ballarins professionals en dansa urbana.

 

Títol propi en Tècniques de Dansa Urbana

El 17 de maig passat, la Generalitat de Catalunya va aprovar un decret per crear un títol propi en Tècniques de Dansa Urbana amb l'objectiu de respondre a les necessitats formatives i de qualificació detectades al sector. Tècniques de Dansa Urbana és un cicle de grau mitjà amb una durada de 1.400 hores, que es farà en dos cursos acadèmics. Ofereix formació relacionada sobre com aplicar tècniques de dansa urbana, basades en la programació d'una actuació o coreografia, ballant com a solista o amb una parella o com a membre d'un grup.

 

Dancescape!, dues dècades de reconeixement internacional

L'escola de dansa lleidatana Dancescape!, ubicada al carrer Sant Ruf, ha obtingut durant les dues dècades d'existència premis i reconeixements en certàmens de dansa urbana en l'àmbit internacional. Entre els ballarins, trobem campions de hip-hop de l'Estat espanyol en diverses edicions. Dancescape! organitza permanentment workshops internacionals amb ballarins de tot el món, està en contacte assidu amb organitzadors d'esdeveniments europeus i participa activament a certàmens nacionals de dansa urbana. També és organitzador del The Best One, l'únic certamen europeu de dansa urbana de companyies professionals.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *