Cultura

Tot preparat per a l’escape farm ‘L’autèntica soca de Nadal’ a la Granja Pifarré

Consistirà a descobrir la tradició del tronc de Nadal a partir d'unes proves que es podran fer en família

Marta Romera
  • desembre 9, 2022
  • 3 min read
Tot preparat per a l’escape farm ‘L’autèntica soca de Nadal’ a la Granja Pifarré

La companyia teatral lleidatana, Sac Espectacles, i Granja Pifarré organitzen el cap de setmana del 17 i 18 de desembre un Escape Farm a l’Horta de Lleida. Aquest joc de pistes que es realitzarà en horari de matí i torns d’una hora consistirà a descobrir la tradició del tronc de Nadal a partir d’unes proves que es podran fer en família per la Granja Pifarré.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els visitants arribaran a l’Horta i els acollirà un simpàtic pagès que els explicarà el conte ‘L’autèntica soca de Nadal’, llavors proposarà a grans i petits fer una gimcana per la granja per descobrir els autèntics valors de Nadal i trobar la primera soca centenària amb la qual va començar la tradició de picar el tronc. L’aventura passarà per diversos espais oberts i acabarà al camp originari del primer tronc de Nadal. Allí trobaran una soca d’ametller de tres-cents anys d’antiguitat amb la màgia nadalenca intacta. En acabar tots els assistents cantaran la cançó del tió de Nadal i provaran de fer ‘cagar’ la soca centenària.

 

La proposta compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida que ha realitzat la impressió del conte popular que ajudarà a fer difusió de la tradició del tronc de Nadal i a recordar el seu origen rural. En acabar la dinàmica per la granja els assistents rebran el conte ‘L’autèntica soca de Nadal’ com a regal per compartir en família. L’empresa lleidatana Plusfresc ha patrocinat l’activitat col·laborant en aquesta iniciativa que reivindica les tradicions populars de casa nostra en un format atractiu i familiar.

L’activitat es pot reservar els dies 17 o 18 de desembre en 4 torns de matí (de 10 h a 13 h) des de la web www.granjapifarre.com. Granja Pifarré ha informat que a hores d’ara tenen més de la meitat de places reservades, concretament 135 demandes formalitzades a la seva web, de les 240 ofertades.
Aquesta nova iniciativa agrocultural torna a apropar l’Horta a la ciutadania recordant que algunes de les nostres tradicions més importants tenen un origen pagès que cal recordar i dignificar.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *