Edició 2021

Es dupliquen les consultes per acomiadament, segons UGT

  • octubre 18, 2012
  • 2 min read
Es dupliquen les consultes per acomiadament, segons UGT
Es dupliquen les consultes per acomiadament, segons UGT

Es dupliquen les consultes per acomiadament, segons UGT| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

Les dades del servei jurídic de la UGT-Terres de Lleida constaten que arran de la reforma laboral s’han duplicat les consultes per acomiadament que generen expedients, o sigui, que arriben als jutjats. Les dades constaten que el 2011 es van tramitar 32 expedients per acomiadaments de treballadors, mentre que enguany, en 8 mesos ja se’n porten 51.

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Rosa Palau, ha explicat que aquestes xifres demostren que la reforma laboral, no només no ha creat ocupació, sinó que ha facilitat els acomiadaments i que és per tant, “ineficaç i inútil”.
 
Pel que fa al còmput general de consultes (les que no generen un expedient als jutjats) ateses pels serveis jurídics, aquestes, en dos anys, també s’han disparat, ja que si en tot el 2010 es van portar a terme 2.000, fins a l’agost d’aquest any ja se n’han cursat 1.900.
 
La UGT de Lleida denuncia que amb la reforma laboral, a més, s’estan perdent molts drets i que els treballadors ho accepten per por a perdre la feina. Hi ha hagut, segons Palau, “un gir en les atencions laborals per aquest serveis jurídics, ja que si abans de la reforma els treballadors consultaven qüestions relacionades amb els seus drets, ara, ja gairebé només ho fan per motius d’acomiadaments o Expedients de Regulació d’Ocupació”. Precisament, en els primers sis mesos de l’any, 1.700 lleidatans han estat afectats per ERO, la qual cosa suposa un augment d’un 50% respecte al mateix període de l’any passat.
 
Per tot, i segons Rosa Palau, la vaga que en les properes hores es podria convocar oficialment a Espanya, Grècia i Portugal el 14 de novembre és “necessària” per exigir un gir en les polítiques dels governs que escapcen els drets laborals i practiquen retallades indiscriminades a l’estat del benestar

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.