ERC, Crida i Comú demanaran una consulta popular per decidir el model de les Basses

ERC, Crida i Comú demanaran una consulta popular per decidir el model de les Basses| Redacció – Fotografia: ERC-Avancem

 

Els grups municipals d’ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida presentaran divendres al ple de la Paeria una moció conjunta per reclamar que se sotmeti a una consulta popular el model de gestió del parc de les Basses si en el futur es decideix recuperar el projecte de parc temàtic sobre els Barrufets o qualsevol altre que inclogui una proposta de privatització de l’espai.

El president del Grup Municipal d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha explicat que “estem convençuts que insistiran a recuperar la proposta de privatització i, quan es reactivi, demanarem que es faci una consulta”. De fet, Vega considera que Ros ha deixat el projecte dels Barrufets sobre la taula “per guanyar temps” i que “la moció és una vàlvula de seguretat”, perquè amb l’ajornament del projecte dels Barrufets “hi ha el perill que se li encengui la bombeta a Ros si hi hagués una proposta”.
 
Pel que fa a la consulta que exigeixen els tres grups, Vega ha insistit que “ha de ser una consulta en ferm i que plantegi si es vol fer un parc públic o que hi hagi una part o la totalitat privada”. En aquest sentit, la moció recull la voluntat popular que es va expressar en els processos participatius fets l’any 2006 i 2008 i l’Audiència Pública que va tenir lloc al 2013. En tots els casos es va apostar unànimement per mantenir les Basses com a espai públic i de lleure familiar. A la moció també es demana que la celebració de la consulta s’acompanyi d’una campanya institucional informativa prèvia en què es fomenti la participació.
 
D’altra banda, Vega ha afirmat que ERC-Avancem està d’acord que s’arrangi el més aviat possible la zona esportiva, de pícnic, un espai per actuacions musicals, restauració i un càmping perquè les Basses estan en un “estat deplorable”, però ha deixat clar que “la titularitat i la gestió ha de ser municipal”.