Sense Categoria

Un equip liderat per la UdL és el tercer millor del món en sòls

Avatar
  • setembre 6, 2018
  • 3 min read

Pla obert on es poden veure els estudiants de la UdL | LleidaDiari.cat

 

Maria de Mar Carreras, Alba Català, Iker Hernández, màsters en Gestió de Sòls i Aigües de la Universitat de Lleida (UdL), i Alberto Lázaro, actualment doctorand a la Universitat de Burgos, van obtenir la tercera plaça en el tercer concurs internacional de valoració de sòls (International Soil Judding Competition), celebrat a Brasil. L'equip, entrenat per la catedràtica d'Edafologia i Química Agrícola de la UdL, Rosa M. Poch, representava la Societat espanyola de la ciència del sòl (SECS) en aquesta competició, on van participar un total de dotze equips de tot el món. Els universitaris van aconseguir la tercera posició en les tres categories del concurs: individual (Alberto Lázaro), per equips i general, només superats pels Estats Units que presentaven dos equips. A més, Iker Hernández va ser quart en la classificació individual.

 

«Aquests resultats evidencien en l'àmbit internacional la gran qualitat i formació dels joves del nostre país i de la nostra universitat en ciència del sòl», afirma Rosa M. Poch. La competició va consistir en la caracterització, en un temps màxim d'una hora, de diversos perfils de sòls, amb la identificació i la descripció dels seus horitzons, la classificació segons el sistema de la FAO (Base de Referència Mundial) o segons el sistema americà (Soil Taxonomy) i la seva avaluació per a tres usos: producció agrícola, ús forestal i construcció de carreteres.

 

En l'anterior International Soil Judding Competition, celebrat el 2015 a Hongria, l'equip de la Societat espanyola de ciència del sòl, liderat també per la professora, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, Rosa Poch, va obtenir la segona plaça en la classificació general, la quarta en la d'equips, i un dels seus integrants, Andrés Garcia (Màster en Gestió de Sòls i Aigües per la UdL), va ser el segon millor del món. En aquesta edició l'equip de la SECS, ha comptat amb el patrocini de les universitats de Lleida, Miguel Hernández d'Elx, Pública de Navarra i Politècnica de Madrid, l'IRTA, la Fundació Premi Arce, Therrae i Ford Movilsa. Així doncs no queda més que felicitar a aquest grup d'universitaris que han demostrat l'excel·lència en els seus estudis. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *