Sense Categoria

Enxampen de nou a Lleida a dos joves grimpant per una façana per robar

Avatar
  • setembre 17, 2018
  • 5 min read
Enxampen de nou a Lleida a dos joves grimpant per una façana per robar

Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha anat aquesta matinada al Passeig de Ronda de Lleida en rebre un avís que informava que dos joves havien entrat dins d'un establiment escalant per la façana de l'edifici. En arribar al lloc, els agents han vist un individu que saltava de l'interior d'un local situat a l'altell per una finestra al carrer, moment en el qual l'han pogut aturar i l'han identificat com a H.B., de 24 anys i nascut al Marroc.

 

Al mateix moment un altre individu que mirava per la finestra al carrer, en veure els agents s'ha amagat a l'interior. Al lloc ha arribat també una patrulla dels Mossos d'Esquadra que ha accedit a l'interior del local i ha trobat amagat l'altre individu, al qual han identificat com a A.S., de 20 anys i nascut al Marroc. Davant els fets, els agents d'ambdós cossos han detingut H.B. i A.S. com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força i han iniciat conjuntament les diligències corresponents.

 

Altres robatoris amb el mateix 'modus operandi'

Cal recordar que en les darreres setmana ja han hagut altres robatoris a Lleida amb el mateix 'modus operandi'. Concretament, una patrulla de la Guàrdia Urbana va anar el passat dia 17 d'agost al carrer Parc de Lleida en rebre un avís d’un possible robatori atès que havien vist un individu que estava escalant en un edifici fins un balcó del primer pis. Un cop al lloc, els agents van sorprendre un individu quan sortia de l’immoble.

 

Els agents el van aturar, el van identificar com a M.S., de 21 anys, nascut al Marroc i veí de Lleida, i van comprovar que portava una motxilla amb diverses eines, com una pota de cabra i diversos tornavisos.Tot seguit, van comprovar que al primer pis hi havia una finestra trencada. Davant el fets, els agents van detenir M.S. com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força. 

 

D'altra banda, durant el mes d'agost una patrulla de la Guàrdia Urbana també va anar a l'avinguda de Sant Ruf de Lleida en rebre un avís d'un possible robatori en un local. En arribar al lloc, els agents van observar dos joves, un que amagava una motxilla entre uns matolls i un altre que amagava una bossa entre les taules de la terrassa d'un bar proper, i tot seguit com aquests intentaven seure en un banc. En aproximar-se els agents, van veure que un d'ells deixava una capsa sota el banc. 

 

Tot seguit, els agents han identificat aquests joves com a N.Y., de dinou anys i W.H., de divuit anys, ambdós nascuts al Marroc, i van comprovar que dins la motxilla hi havia un arc de serra i diverses fulles de serra, dins la bossa hi havia diverses eines, com un tornavís i una palanca entre altres i la capsa deixada sota el banc era d'un producte de tractament capil·lar.

 

Els agents van comprovar que aquests joves havien accedit al local, situat a l'altura d'un primer pis, escalant més de dos metres d'alçada i serrant els barrots d'una finestra, i que dins hi havia la caixa enregistradora oberta. Davant els fets, els agents van detenir N.Y. i W.H. com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força i van iniciar les diligències corresponents.

 

Preocupació al barri dels Magraners

Finalment, cal recordar que veïns del barri de Magraners vam mostrar a prinicipis de mes la seva preocupació per la sèrie de robatoris que han estat patint durant l'estiu en diferents cases de la zona. Segons va explicar a LleidaDiari.cat la filla del matrimoni que va patir un robatori a Magraners, els presumptes lladres van entrar grimpant pel tub del gas de la façana fins a aconseguir arribar a la primera planta i accedir a la casa pel menjador. 

 

Una vegada dins, explica la jove, van fer-se amb un ordinador portàtil, joies d'or, carteres, diners en efectiu i telèfons mòbils. Malgrat que els propietaris de la casa estaven dormint en el moment del robatori, no es van assabentar de la presència dels presumptes lladres, ja que, el gos que tenen no va bordar. 

 

En aquest sentit, la filla dels afectats ha pogut confirmar a través del seu veterinari que l'animal va rebre algun tipus de producte que va fer que no bordés en cap moment davant la presència aliena dels lladres. «El veterinari ens ha confirmat que van donar-li alguna substància al gos que va digerir i que, possiblement, li van donar barrejat amb menjar perquè no mostrés oposició a engolir-ho», explica la jove.

 

Davant els fets, les víctimes del robatori van denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, els quals, es van desplaçar fins a l'immoble amb la unitat de la policia científica per tal d'agafar mostres de petjades dactilars. No obstant això, lamenta la noia, aquesta tasca es va tornar impossible en adonar-se que havien entrat a casa amb guants de làtex i que, per tant, no hi havia petjades dactilars. Segons els propietaris d'aquesta casa, el seu és el quart robatori d'aquest estiu al barri i, en tots els casos, els presumptes lladres han dut a terme el mateix modus operandi de grimpar per les façanes.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *