Enxampants 2 assassins amagats a Catalunya

Els Mossos i la Interpol han resolt l’assassinat d’un home comès al febrer a Hondures i han detingut dues persones que residien a Catalunya. Els arrestats són dos homes de 22 i 29 anys. La investigació judicial a Hondures es va reactivar a instància dels Mossos, que han treballat aquest cas de manera conjunta i en col·laboració amb la Interpol i les autoritats judicials del país.

 

Els detinguts van cometre els fets el 6 de febrer i posteriorment van fugir cap a Catalunya. La investigació es va iniciar arran d’un contacte entre un testimoni amb els Mossos a través d’una xarxa social alertant que un dels presumptes autors de la mort d’un jove hondureny es trobava amagat a l’Hospitalet de Llobregat. Això va ser el 30 de maig. L’àrea de comunicació que gestiona les xarxes socials del cos va derivar la informació a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud, per tal que els investigadors al verifiquessin i contrastessin.

 

Un cop obtingudes les primeres dades d’aquest testimoni, els investigadors van poder determinar que qui va contactar a través del Facebook de Mossos tenia ple coneixement dels fets ocorreguts i que les circumstàncies relatades eren certes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els contactes amb la família van permetre obtenir dades sobre els fets ocorreguts en aquell país i es van iniciar una sèrie de comunicacions amb les autoritats judicials a través de l’oficina de la Interpol a Hondures. Els investigadors van establir diversos dispositius de localització, tant en entorns familiars dels investigats com a zones d’oci on hi podien concórrer. Aquests dispositius de vigilància van permetre identificar el segon implicat en els fets, que residia a Barcelona. Finalment, es va poder acotar les zones d’influència dels dos investigats a dues zones concretes de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

 

Per motius desconeguts per als investigadors, les autoritats judicials no tenien coneixement d’aquest fet. La comunicació directa i l’assessorament amb la família, per una banda, i les comunicacions establertes amb les autoritats policials i judicials a Hondures, van permetre que s’iniciessin les accions judicials que mesos després van culminar en l’emissió de dues ordres internacionals de detenció cap als dos homes.

Arran de la investigació i dels contactes fets amb les autoritats policials hondurenyes, els investigadors van tenir coneixement que els fets es van produir el dia 6 de febrer cap a les 03:00 hores (hora local) al municipi de Santa Lucia del Departament Francisco Morazan, localitat propera a Tegucigalpa.

 

Del que es desprèn, l’autor material es va apropar a la víctima i presumptament va clavar-li una ganivetada al costat esquerre que li va produir la mort al cap de pocs minuts. Després va fugir del lloc dels fets amb la complicitat d’una segona persona, la qual va intentar entorpir la investigació policial. Els testimonis que van presenciar el crim van ser amenaçats per part dels autors. Les autoritats policials del país mantenien la investigació oberta, ja que els autors dels fets no havien estat localitzats fins al moment.

Detencions a Hospitalet i Barcelona

Gràcies a l’intercanvi d’informació operativa entre els investigadors i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Hospitalet de Llobregat, l’1 de novembre, un dels dos investigats va ser localitzat i detingut al barri de Pubilla Cases, a l’Hospitalet de Llobregat, per agents d’aquella comissaria. L’endemà, en un altre dispositiu, el segon investigat i col·laborador en l’homicidi va ser arrestat quan retornava a casa seva a Barcelona.