Enxampats amb 545 plantes de marihuana a l’Horta de Lleida

Enxampats amb 545 plantes de marihuana a l’Horta de Lleida| Redacció – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra amb col·laboració de la Guàrdia Urbana de Lleida van detenir el dia 2 d'agost dos homes, de 43 i 31 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, per cultivar marihuana en una finca de l'Horta de Lleida. El jutge va autoritzar la destrucció de tota la marihuana a la mateixa finca on era cultivada.
A mitjans de juliol la Guàrdia Urbana de Lleida va informar els Mossos de l’existència d'una finca de la partida de Vallcalent de Lleida, on s'estaria cultivant marihuana a l'interior d'una casa amb magatzem.
 
Els mossos es van fer càrrec de la investigació i, després d'uns dies d'observacions i recollida d'indicis, van confirmar les sospites. A la finca hi vivia una persona que cuidava i vigilava les plantes. També tenia dos gossos de raça perillosa, per dissuadir la presència de possibles curiosos.
 
Després de diverses indagacions, els agents van comprovar que la finca era propietat d'una entitat bancària i estava ocupada il·legalment. També van saber que la persona que vivia al lloc treballava per una altra, que era la responsable principal de la plantació i la que es beneficiava econòmicament de la producció de marihuana.
 
Durant la tarda del passat dimarts els mossos van realitzar un operatiu que va permetre detenir les dues persones, presumptament implicades en el delicte contra la salut pública. Posteriorment, es va realitzar una entrada i perquisició als edificis de la finca. Durant l’escorcoll els agents van localitzar un total de 545 plantes de marihuana en floració, 1,64 quilos de cabdells de marihuana, 37 làmpades, 37 transformadors, 3 filtres, 6 aparells d'aire condicionat, 8 extractors d’aire, 77 litres d'adob i tota una instal·lació de reg localitzat.
 
Un cop finalitzat l’operatiu, el jutge va ordenar la destrucció immediata de la droga i de l’equipament emprat per cultivar-la. Això es va dur a terme a la mateixa finca amb la col·laboració dels de Bombers de la Generalitat.
 
Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents la marihuana localitzada estaria valorada en uns 25.000 euros.
 
Els detinguts, tots dos amb antecedents, van passar el 3 d’agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.