Sense Categoria

Enxampat capturant aus amb arts de caça prohibides a les Garrigues

Avatar
  • juny 4, 2019
  • 3 min read

Un dels ocells afectats | Agents Rurals

 

El Cos d'Agents Rurals ha enxampat 'in fraganti' una persona que capturava aus amb arts de caça prohibides a la comarca de les Garrigues. Els agents han denunciat el presumpte autor per un delicte de captura d'espècies no autoritzades i un altre per ús d'arts de caça massius i no selectius. La ràpida actuació dels agents ha permès que gairebé tots els ocells que havien quedat atrapats en les xarxes japoneses que el presumpte autor havia instal·lat s'hagin pogut alliberar de nou al medi natural.

 

La identificació del presumpte autor i la denúncia dels agents es va produir la matinada de diumenge dia 2 de juny i en l'operatiu hi van participar efectius de l'Àrea Regional de Lleida i del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals. La investigació ha durat diversos dies per la dificultat en la localització del mètode i per les mesures utilitzades per a no ser detectat que utilitzava el denunciat.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

150 metres de xarxes japoneses

En total, es van localitzar 150 metres de xarxes japoneses (que són invisibles per a la fauna) amb una superfície de captura de 600 metres quadrats. El denunciat també utilitzava reclams electrònics prohibits i situava les xarxes en punts on els ocells van a abeurar, fet que els fa més vulnerables en aquesta època, on a més la majoria es troben en període reproductiu. S'ha comissat tot el material i s'ha denunciat la persona tant per via penal com per via administrativa per un delicte de captura d'espècies no autoritzades i un altre per ús d'arts de caça massius i no selectius.

 

La ràpida intervenció dels agents en el mateix moment ha permès l'alliberament al medi de gairebé totes les aus que havien quedat atrapades a les xarxes. En concret, es van recuperar 72 ocells, dels quals 1 ha mort i els altres 71 han pogut ser alliberats de nou al medi natural, després que els veterinaris del centre de recuperació de fauna de Vallcalent comprovessin que es trobaven en bon estat. S'han alliberat a la mateixa zona on es va fer l'actuació, ja que estem en època de cria i s'ha considerat que d'aquesta manera les aus podran continuar el procés de reproducció i alimentació de les cries. Els ocells fringíl·lids que es van alliberar van ser gafarrons, pinsans, verdums i passerells, tot i que també hi havia gratapalles, mallerengues i mallerengues carboneres.

 

El Cos d'Agents Rurals seguirà les investigacions, ja que la finalitat de les captures pot ser per a consum o per a abastir un mercat il·lícit per al concurs de cant d'ocells, i demana la col·laboració ciutadana per detectar i erradicar aquestes pràctiques.

Els Agents Rurals amb una de les aus

Els Agents Rurals amb una de les aus | Agents Rurals

 

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *