S’ensorra part d’una casa a Lleida

Imatge d'arxiu de l'ensorrament d'una casa. | Bombers de la Generalitat

Dues famílies lleidatanes han estat desallotjades aquest dissabte a la tarda arran de l'esfondrament de la terrassa d'una casa. Concretament, els fets han tingut lloc al número 15 del carrer Maials, al barri de la Bordeta de Lleida. L'afectació s'ha registrat el replà del primer pis de l'edifici, habitat per aquestes dues famílies. Afortunadament, no s'han hagut de lamentar ferits arran de l'incident, tot i que sí importants danys materials, que han afectat dos vehicles que es trobaven aparcats en el magatzem del pati interior, els quals han quedat malmesos.

 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
L'ensorrament ha tingut lloc al voltant de les 15.00 hores d'aquest dissabte a la tarda, quan per causes que encara s'investiguen, part de la terrassa de l'immoble ha cedit i ha acabat caient a l'interior del magatzem. L'incident ha obligat a desallotjar momentàniament les quatre famílies que es trobaven en l'edifici, fins que els tècnics municipals han fet la inspecció de l'edifici. Un cop finalitzada, s’ha autoritzat que les famílies de la segona planta poguessin tornar als seus pisos, mentre que les del 1r 1a i 1r 2a només ho podien fer a determinades habitacions, ja que per mesures de seguretat s’havia de precintar una part, per evitar l’accés a la terrassa. Ha estat llavors quan les dues famílies afectades han decidit voluntàriament abandonar els seus habitatges i reallotjar-se en domicilis familiars, mentre es fan les obres de rehabilitació necessàries.
 
La Brigada d’Acció Immediata ha estat l’encarregada de fixar un recinte de seguretat, així com els Cos de Bombers i agents de la Guàrdia Urbana.