Edició 2020

Endesa realitza un simulacre central hidràulica de Terradets

  • maig 4, 2022
  • 2 min read
Endesa realitza un simulacre central hidràulica de Terradets
Endesa realitza un simulacre central hidràulica de Terradets

Endesa, a través de la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit un simulacre d'emergència a la central hidràulica de Terradets, situada al terme municipal de Llimiana, a la comarca del Pallars Jussà.

 

Aquest exercici tàctic forma part dels plans de prevenció i seguretat que la companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a totes les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l'objectiu de prevenir incidents als complexos i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se'n, minimitzant així el temps de resposta.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'alerta s'hauria activat al matí quan s'hauria detectat un incendi al regulador de velocitat del Grup 1 de la central, que hauria provocat un vessament d'oli a la planta de turbines, arran del trencament del dipòsit de la màquina. Aquesta situació ha permès comprovar, per tant, el sistema de detecció d'incendis a l'interior de la central i verificar que tots els avisos i el sistema de comunicacions funcionessin com cal.

Endesa realitza un simulacre central hidràulica de Terradets | LleidaDiari.cat

 

Un pot de fum artificial a prop del regulador sinistrat

Per a fer més versemblant el simulacre fins i tot s'ha utilitzat un pot de fum artificial a prop del regulador sinistrat. En tractar-se d'un exercici intern, en aquesta ocasió no hi han participat serveis d'emergència, tot i que s'ha simulat que han vingut dos bombers i una ambulància, malgrat no haver-hi cap ferit.

 

En aquest simulacre s'han implicat tots els estaments d'Enel Green Power afectats. Això és, l'Equip d'Intervenció, el cap d'Intervenció i el cap d'Emergència, a més a més del personal tècnic de la instal·lació i un grup d'observadors. L'objectiu de l'exercici ha estat provar el Pla d'Emergència de la Companyia, de la central i avaluar el seu personal; així com comprovar la coordinació i protocols d'avisos i comunicació entre els diversos actuants.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.