Sense Categoria

Reformen amb un helicòpter una línia elèctrica al de Pont de Suert

Avatar
  • agost 1, 2019
  • 2 min read

Imatge del cablejat d'Endesa | LleidaDiari.cat

 

Endesa ha finalitzat els treballs de reforma de la línia de baixa tensió que alimenta el nucli d'Iran, entitat de població del municipi de Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça. Aquesta actuació ha requerit l'ajuda d'un helicòpter a causa de les característiques orogràfiques del terreny, que es troba en una zona boscosa de muntanya.

 

Els treballs han consistit en la renovació de la línia que uneix els nuclis de Llesp i d'Iran, mitjançant la substitució de 39 nous suports de fusta – de 10 metres d'alçada i més resistents que els anteriors- i de l'estesa de 1.600 metres de nou cablejat, en aquest cas, de tipus trenat. Així, aquesta nova tipologia de cable representa una reducció important de les mides i de l'amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres agressions externes.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Permet augmentar la capacitat de transport de la línia

Aquest cable, a més, és de secció més elevada, la qual cosa permet augmentar la capacitat de transport de la línia, de manera que es dota el municipi d'una renovada xarxa més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos.

 

L'objectiu d'aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 34.672 euros, aportats íntegrament per la Companyia, és reforçar la qualitat del subministrament elèctric al nucli d'Iran, al Pont de Suert. Amb aquest tipus d'actuacions, des de la Companyia es treballa per mantenir la xarxa elèctrica en condicions òptimes per tal de poder seguir oferint un servei de qualitat als clients de la comarca i reduir al màxim possible l'impacte ambiental de l'activitat que desenvolupa als territoris on opera.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *