Sense Categoria

Endesa realitza una crescuda extraordinària conjunta dels rius Segre i Ebre

Avatar
  • maig 13, 2020
  • 2 min read

Endesa realitza una crescuda extraordinària conjunta dels rius Segre i Ebre | LleidaDiari.cat

Endesa inicia aquest dimecres per primera vegada de la crescuda extraordinària conjunta de la part baixa del riu Segre, fent-la coincidir amb la del Baix Ebre, que ja és habitual en aquesta època de l'any.

 

El fet de poder fer-les de manera correlativa és possible gràcies al bon estat dels embassaments (suficientment plens) i suposa un augment en la millora ambiental que motiva aquesta actuació. L'objectiu d'aquesta acció, que es realitza d'acord amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, és controlar les poblacions de macròfits als rius i assegurar, així, la bona salut dels seus cursos fluvials. El procés s'inicia aquest dimecres i durarà fins dijous i implica adaptar l'activitat normal de set preses hidràuliques titularitat de la Companyia.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final del riu

Així, el procés per arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final del riu, per part d'Endesa, s'iniciarà aquest dimecres a les 15.00 hores a la presa de Camarasa, amb l'arribada de l'increment procedent de Rialb. Des d'aquí, s'anirà adaptant, de manera consecutiva, per ordre de descens, la gestió de les preses de Sant Llorenç, el Partidor de Balaguer i la presa de Lleida (totes elles corresponent al Baix Segre) i se seguirà per la presa de Mequinensa, Riba-roja i Flix (corresponents al Baix Ebre).

 

Es preveu que s'assoleixin els següents pics en el caudal al llarg d'aquests dos dies: a la ciutat de Balaguer dimecres a les 17.00 hores es preveu que el riu arribi als 280 m³/s; a la ciutat de Lleida, dijous a les 13.00 hores el Segre assolirà els 350 m³/s; i a Flix, el mateix dia 14 a les 12.00 hores, el riu Ebre assolirà un caudal aproximat de 1.300 m³/s. Aquesta iniciativa per sanejar el riu es realitza de forma habitual dos cops l'any (a la primavera i a la tardor) i és necessària per controlar la proliferació d'aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment la part baixa dels rius Segre i Ebre.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *