Endesa invertirà 47,6 MEUR en els pròxims dos anys per millorar la xarxa elèctrica a la demarcació de Lleida

El responsable de la xarxa d'alta tensió d'Endesa a Lleida

El responsable de la xarxa d'alta tensió d'Endesa a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Endesa invertirà a la demarcació de Lleida en els pròxims dos anys (en el període 2018-2019) un total de 47,66 milions d'euros per tal de millorar i reforçar la xarxa elèctrica d'alta, mitjana i baixa tensió de les comarques lleidatanes, amb l'objectiu d'incrementar la qualitat del subministrament a 240.000 dels clients que la companyia té a la demarcació.

 

Les actuacions programades es divideixen entre ordinàries (28,58 milions d'euros) i un Pla extraordinari i específic, anomenat Pla Lleida, amb una dotació pressupostària de 19,1 milions d'euros, el qual inclou 134 projectes repartits per les diferents comarques. Una de les actuacions que s'inclouen en aquest pla extraordinari és l'adequació de l'aïllament de la línia d'alta tensió a 132 kV que va de Lleida al Pont de Suert en el qual Endesa ja està treballant i, en concret, aquests dies ho està fent al municipi d'Almenar (Segrià).

  

 

Endesa ha presentat aquest dimarts a Almenar el Pla extraordinari d'actuacions previstes per als dos pròxims anys a la demarcació de Lleida. En total, preveu un total de 134 projectes arreu de les comarques lleidatanes, que es divideixen en sis eixos: adequació de línies (5,5 milions d'euros), renovació de cablejat (5,3 milions), telecomandament de centres de transformació (3,9 milions), construcció de noves línies (2,5 milions), canvi de tensió de part de la xarxa existent (883.000 euros) i renovació tecnològica d'instal·lacions (846.000 euros). 

Operaris retirant l'aïllament existent per canviar-lo per un de nou en una torre d'Almenar

Operaris retirant l'aïllament existent per canviar-lo per un de nou en una torre d'Almenar | LleidaDiari.cat

 

Endesa durà a terme tots els projectes (ordinaris i extraordinaris) de forma simultània i permetran des d'ampliar i millorar les infraestructures fins a tancar noves anelles elèctriques, substituir aïlladors, canviar transformadors; actualitzar dades i cartografia, homologar equips i elements, ampliar els sistemes de comunicació, ampliar capacitat de transport de moltes de les línies actuals o portar a terme treballs de tala i poda, entre d'altres, segons ha explicat Francesc López, responsable de la xarxa d'alta tensió d'Endesa a Lleida. D'aquesta manera, la companyia millorarà la fiabilitat de les instal·lacions, reforçarà el servei i dotarà les infraestructures de Lleida dels últims avanços tecnològics per millorar la qualitat del servei elèctric.