Edició 2020

Endesa inverteix més de 30.000 euros per renovar la xarxa elèctrica a Montoliu de Segarra

  • agost 16, 2017
  • 2 min read
Endesa inverteix més de 30.000 euros per renovar la xarxa elèctrica a Montoliu de Segarra
Endesa inverteix més de 30.000 euros per renovar la xarxa elèctrica a Montoliu de Segarra

Un carrer de Montoliu de Segarra amb la xarxa elèctrica renovada per Endesa | LleidaDiari.cat

 

Endesa ha finalitzat la primera fase de les obres de renovació tecnològica de la xarxa elèctrica de baixa tensió de Montoliu de Segarra i les seves pedanies amb l'objectiu, no només d'integrar-la millor a l'entorn natural sinó de millorar la qualitat i la continuïtat del servei als veïns d'aquest municipi de la comarca de la Segarra. La línia registrava microtalls, sobretot a causa de les adversitats climatològiques amb un cas destacat que va tenir lloc al març quan a causa d'una nevada el municipi i altres nuclis de voltant van estar hores sense llum. Els treballs que ha dut a terme la companyia han suposat, de moment, una inversió superior als 30.000 euros, i han consistit en la reforma integral de gairebé 2 quilòmetres de cablejat al nucli urbà, als afores i a la pedania de La Guàrdia Lada.

Alcaldes de la zona afectada encapçalats pel de Montoliu de Segarra van traslladar les seves queixes al Departament d'Empresa i Ocupació que va obrir un expedient informatiu a Endesa pels talls elèctrics a causa de la nevada. Un manifest consensuat recollia, entre d'altres, la manca d'inversió i manteniment de la xarxa elèctrica al territori.

 

Endesa ha substituït ara la xarxa elèctrica convencional de baixa tensió per un nou sistema de cable trenat que representa una reducció important de les mides i l'amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres agressions externes. Aquest nou disseny, segons la companyia, dota la població d'una renovada xarxa més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i disminueix el risc d'incendi en zones boscoses.

 

Està previst que els treballs continuïn amb noves fases d'intervenció, tant al terme municipal de Montoliu de Segarra com en d'altres d'àmbit rural, i formen part dels plans d'actuació d'Endesa a la demarcació de Lleida per a substituir les xarxes elèctriques convencionals de baixa tensió i garantir, d'aquesta manera, la seguretat de les instal·lacions i la qualitat del subministrament als clients.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.