Endesa inverteix 52.400 euros per a millorar la xarxa elèctrica d’Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà

Imatge del transformador d'Endesa | Endesa

 

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de millora i reforma tecnològica de la xarxa elèctrica de mitjana tensió d’Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament als veïns del municipi. Els treballs, que han tingut una inversió de més de 52.400 euros, han consistit en la posada en servei d’un nou tram de línia elèctrica de 25 kV, de 625 metres de longitud que connecta dos centres de transformació. Aquesta intervenció ha permès enllaçar cinc unitats situades dins del nucli urbà, la qual cosa significa tancar una anella elèctrica. Així, es possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies que alimenten la població, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa, la qual cosa repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en cap interrupció en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa.

 

 

A més, l’actuació s’ha completat amb la reforma integral d’un centre de transformació del municipi, en el qual s’ha substituït les tradicionals cabines per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes, incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i més robustes de cara a suportar ambients extrems.

 

Alhora, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de les anteriors, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients. Aquesta actuació, que forma part de les actuacions de millora de les infraestructures elèctriques al Pallars Sobirà, és un pas més per dotar la xarxa ubicada en zones rurals dels darrers avenços tecnològics i garantir un millor servei als clients.