Endesa amplia la potència de la subestació d’Alfarràs

Imatge de la subestació d'Endesa a Alfarràs

Imatge de la subestació d'Endesa a Alfarràs | LleidaDiari.cat

 

Endesa ha acabat recentment els treballs per a ampliar la potència de la subestació d'Alfarràs –ubicada en aquest terme municipal del Segrià- amb l'objectiu d'incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 4.000 clients repartits entre set municipis d'aquesta comarca i de la Noguera.

 

L'actuació, que ha tingut una inversió superior als 114.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit en la substitució d'un dels dos transformadors de què disposa la subestació per un altre amb el doble de potència. Així, de tenir 2 transformadors 132/25 kV de 10 MVA cadascun, ara en passarà a tenir 1 de 10 MVA i un altre de 20.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Permetrà donar resposta a les necessitats energètiques de diversos municipis

D'aquesta manera, l'ampliació permetrà donar resposta a les necessitats energètiques dels municipis d'Alfarràs, Almenar i Alguaire, al Segrià, i d'Ivars de Noguera, Algerri, Castelló de Farfanya i Albesa, a la Noguera, això és: no només atendre el creixement vegetatiu de les poblacions, sinó alimentar els nous clients que hi pugui haver en un futur i cobrir eventuals puntes de consum, sigui a l'estiu o a l'hivern.

 

Igualment, s'ha aprofitat l'actuació per renovar els dispositius de protecció i control de la subestació, tot instal·lant nous elements multifunció d'acord amb la tecnologia actual. Així mateix, s'han canviat els equips de comunicacions, per tal que operin a través de fibra òptica. De la subestació d'Alfarràs en surten dues línies d'alta tensió a 132 kV i cinc línies de mitjana tensió a 25 kV.

 

Aquests treballs formen part dels plans d'inversió de la Companyia a la demarcació de Lleida i tenen l'objectiu de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques que hi ha al mercat, de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.

 

També et poden interessar…