Adéu a l’antiga comissaria de policia de Lleida

Aquesta setmana han començat a treballar d’enderroc de l’antiga caserna de la policia espanyola del carrer Sant Matí de Lleida. En aquest solar, propietat de la Paeria des del 2020, s’hi habilitarà una zona verda amb l’objectiu d’«esponjar» el Centre Històric, ha explicat l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, durant la visita que ha fet aquest divendres per veure com avancen els treballs. L’edifici està en desús des de l’any 2011. Les tasques d’enderroc s’allargaran una setmana i mitja i tenen un cost de 62.476 euros.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha indicat que el solar està definit com a zona verda i que això explica que no s’hagi plantejat l’opció de recuperar ni restaurar una part de l’antic edifici.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’antiga caserna del carrer Sant Martí està en desús des de l’any 2011 i el 2020 la Paeria la va comprar després d’arribar a un acord amb el govern espanyol per un import de 170.000 euros. Miquel Pueyo ha explicat que l’enderroc «és una bona notícia» perquè la ciutat s’allibera d’un edifici «que no té gens d’interès patrimonial ni pràctic» amb l’objectiu «d’esponjar el Centre Històric i oferir-hi serveis i utilitats». A més, ha destacat que l’espai es troba just al costat del terreny on s’ha de construir el nou edifici únic de la Generalitat a la ciutat.

 

El paer en cap ha afegit que la futura zona verda encara no s’ha definit i que estan escoltant els suggeriments d’entitats i col·lectius del barri sobre com ordenar aquest espai enjardinat, com podria ser, per exemple, habilitar un petit amfiteatre.

Per la seva banda, Toni Postius ha indicat que l’espai «estava en avançat estat de degradació» i en els darrers anys havia tingut «problemes d’ocupacions i de plagues». Sobre l’opció de restaurar una part de l’edifici, ha afirmat que «des del punt de vista urbanístic és incompatible», ja que està definit com a zona verda.

 

Així mateix, ha indicat que una vegada s’hagi netejat l’espai, els arqueòlegs faran prospeccions a la zona per veure si en aquest espai hi resten trams de muralla de la Lleida medieval.