En política 1 + 1 fan 3!

En política 1 + 1 fan 3!| Albert López

 

Es sabut des de temps immemorables l’etern debat entre la fusió o no, semblances i diferències –si es que hi són- entre la formació política que lidera Albert Rivera, Ciutadans C’s, i Rosa Díez –històrica dirigent del PSOE, i actual líder d’UPyD. Són molts els cops que C’s ha estès la mà i inclús més, per arribar a un acord per sumar forces. I la resposta per part de la Díez, ha sigut sempre negativa.
 
Des de les bases dels dos partits, el carrer, mitjans de comunicació, i fins i tot dirigents importants com ha estat el cas aquests darrers dies del portaveu al Parlament Europeu d’UPyD, Francisco Sosa Wagner, on hi demanava una fusió. 
 
Són molts els punts que uneixen ambdues marques polítiques i pocs els matisos que els diferencien. Comparteixen fundadors, intel·lectuals que hi van “posar la primera pedra”, aposten aferrissadament per una regeneració democràtica i la transparència, tant al centre dels partits com a les institucions públiques, la lluita contra la corrupció, la defensa de la igualtat dels drets i llibertats individuals dels ciutadans en qualsevol part del territori, la idea d’una Espanya simètrica plural i cohesionada al més pur estil dels Landers alemanys, la reforma d’una llei electoral més justa i democràtica, el lliure mercat regulat, la defensa de l’Estat del Benestar, una autèntica  separació de poders… En definitiva una autèntica tercera via sense caure amb la política sectària i de trinxera de ‘’rojos contra azules’’ per tal d’afrontar els reptes i les verdaderes reformes que necessita el nostre país, lliure de populismes revolucionaris impossibles i nacionalismes d’identitats. Una força política que defensi l’Estat de Dret i el sistema democràtic parlamentari representatiu existent i el reformi des de dins.
 
És per això que aprofito l’avinentesa per afirmar i demanar des d'aquestes línies: Què la divisió resta i la suma multiplica, ja que en política 1+1 fan 3!
 
Albert López, coordinador de C’s Balaguer