En busca d’una educació pública i de qualitat

En busca d’una educació pública i de qualitat| Text i fotografies: Laura Biela

 

Més de 200 persones, entre pares, mares, professors i alumnes, s’han reunit aquesta tarda amb el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, per demanar-li explicacions sobre la situació que estan vivint a les escoles, provocada per les retallades que estan patint en els últims mesos.

Després de l’acampada escolar del passat 7 de juny, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida va oferir a les escoles participants una trobada per donar explicacions a les mares, pares i docents. I així ha set. Aquest dimecres, durant poc més de 30 minuts, Cullerés ha explicat als allí presents la situació de l’Educació Pública i les retallades. 
 
Seguidament, els diferents centres participants en l’acampada escolar li han fet arribar les seves inquietuds i qüestions. Un dels aspectes que més s’ha repetit durant la trobava ha estat el tema de que els nens no estan lo suficientment atesos com els seus pares voldrien. Una mare del Pràctiques I s’ha queixat de que és impossible que amb 27 nens de P-3 en una mateixa classe “es pugui treballar com cal i que els nens que necessiten educació especial puguin estar ben atesos”.
 
En aquest sentit, Cullerés ha explicat que en cap moment s’ha retallat el professor dedicat al suport escolar personalitzat. “Un dels nostres principals objectius”, ha explicat el director d’Ensenyament a Lleida, “és que aquells nens que més ho necessitin, tinguin ajuda i suport. Per això, no hem tret ni els recursos necessaris per atendre’ls, ni els vetlladors”.
 
Més col·laboració de les famílies
Un dels aspectes que més ha enfadat als pares, mares i professors presents, ha estat el moment en que Cullerés ha demanat més suport a les famílies, “tots hauríem de buscar la manera d’implicar-nos més amb l’educació dels nostres fills”, ha comentat. I ha afegit: “Hem d’intentar que la situació que estem vivint afecti el menys possible a dins de les escoles, perquè els alumnes no s’han de veure implicats”.
 
No obstant, ha agraït tota la tasca que s’està fent, ja que el fet de que més de 200 pares i mares de la ciutat estiguessin pressents a l’acte significa que ells també tenen ganes de canviar aquesta situació i que els seus fills tinguin la millor educació possible.