L’EMU compra 2 pisos per a destinar-los a polítiques socials d’habitatge

L'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) ha formalitzat aquest matí la compra de dos pisos per destinar-los a polítiques socials d'habitatge, per un import total de 52.558 euros. La compra s'ha dut a terme mitjançant el dret de tanteig i retracte que preveu la normativa catalana, sobre dues operacions d'una promotora vinculada a una entitat financera.

 

Es tracta d'un immoble de cinc habitacions situat al Centre Històric amb un preu de 23.640,89 euros, i un altre de tres habitacions al sector de Magdalena-Noguerola, per 28.917,21 euros.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El dret preferencial de tanteig i retracte

El dret preferencial de tanteig i retracte en favor de l'Administració està reconegut al decret llei 1/2015, per a qualsevol transmissió d'habitatge que hagi estat adquirit pel seu actual propietari en procediments d'execució hipotecària o de pagament de deute amb garantia hipotecària. Aquest dret el pot exercir directament l'administració, però també ho pot fer a través de societats mercantils de capital íntegrament públic, com és el cas de l'EMU.

 

També es contempla la possibilitat que els habitatges siguin adquirits directament per entitats sense ànim de lucre que formin part de la Xarxa d'habitatges d'inserció. Precisament, el tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge, Sergi Talamonte, va informar d'aquesta possibilitat a les entitats del Tercer Sector que operen a Lleida ciutat en una reunió de treball celebrada el passat 13 de gener a la seu de l'EMU i va oferir-los-hi suport i assessorament tècnic per prendre la decisió de compra.

 

També et poden interessar…