Sense Categoria

Les empreses de turisme actiu a l’entorn del Congost de Mont-rebei recuperen l’activitat

Avatar
  • juny 15, 2020
  • 4 min read

Les empreses de turisme actiu a l'entorn del Congost de Mont-rebei | LleidaDiari.cat

Les empreses de turisme actiu que operen entorn del Congost de Mont-Rebei a la part d'Àger (Noguera) ja han recuperat part de la seva activitat. De moment, tots els clients provenen de municipis lleidatans, ja que Àger es troba a la regió sanitària de Lleida, i per tant, està en fase 2.

 

Són clients que, davant les restriccions de mobilitat, han optat per buscar activitats a l'aire lliure i per descobrir el patrimoni natural més proper. Així mateix, en les darreres dues setmanes les empreses també han notat un augment important en el nombre de reserves a partir de Sant Joan, quan es preveu recuperar la mobilitat entre les regions sanitàries. Tot i perdre bona part de la temporada, el sector confia en salvar la campanya.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Activitats de caiac a l'embassament de Canelles

L'empresa d'activitats d'aventura Montsec Activa va reprendre l'activitat de caiac el passat 5 de juny, tot i que la mala previsió meteorològica va fer que la demanda fos baixa. Per aquest mateix motiu, els responsables d'Àger Aventura't van decidir no engegar de nou fins aquesta setmana, quan el nombre de reserves ha estat més elevat. Les dues empreses ofereixen activitats de caiac a l'embassament de Canelles, a l'entorn del Congost de Mont-rebei, així com passejades amb barca que, de moment, no han reprès a l'espera de saber quin protocol han de seguir per fer-ho amb seguretat.

 

El gerent d'Àger Aventura't, Miquel Àngel Pifarré, diu que arrenquen una temporada «amb molta incertesa», en el sentit que no saben com afectarà en la confiança dels clients la crisi del coronavirus. Tot i això, no dona la campanya per perduda i assegura que intentaran «tirar endavant». De fet, l'empresa ha dut a terme una campanya de promoció a les xarxes socials amb l'objectiu de captar clients de la demarcació de Lleida, ja que considera que «malauradament encara hi ha un volum molt important de gent de Lleida que no coneix el Congost de Mont-rebei». Segons Pifarré, la campanya «ha funcionat molt bé» i la prova és que aquest diumenge tenien una trentena de reserves.

 

Esperen que la temporada d'estiu sigui «bona»

Per la seva banda, Paula Maestre de Montsec Activa espera que la temporada d'estiu sigui «bona». Creu que el fet d'oferir activitats a l'aire lliure, en un entorn natural i poc massificat pot despertar l'interès de persones del territori. «Creiem que és bastant segur», ha assenyalat, a més d'indicar que és un tipus de turisme econòmic i que permet conèixer el paisatge proper. «Seria interessant conèixer el territori abans de viatjar a fora i crec que és l'any ideal per fer-ho», ha afegit. Una de les persones que aquest diumenge ha optat per fer caiac és Clàudia Moreno, de Bellcaire d'Urgell (Noguera). «Ja hem acabat exàmens i ens volíem distreure una mica amb els amics», ha dit la jove, que ha afegit que aquesta activitat li permet conèixer una part de Mont-rebei que fins ara desconeixia.

 

Per altra banda, la Lídia Irigaray, de Balaguer, ha explicat que des de l'inici del desconfinament busca activitats per fer a l'aire lliure. «Ho tenim a prop, sabíem que estava obert i ens hem animat», ha indicat. Així mateix, des d'Àger Aventura't i Montsec Activa han coincidit en indicar que en les darreres dues setmanes ha augmentat l'interès dels clients per contractar activitats. «El telèfon sonava zero i ara estem rebent moltes trucades», ha explicat Paula Mestre de Montsec Activa. Per la seva banda, el responsable d'Àger Aventura't ha indicat que de cara a finals de juny i al juliol i agost ja tenen moltes reserves fetes de clients d'arreu de Catalunya.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *