Bona notícia: Centenars d’empreses de Lleida premiades per la seva acció social i solidària

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut un any més les empreses i organitzacions de Lleida que han proposat entitats de la ciutat per visibilitzar el seu compromís social i solidari. Trenta-tres representants d’aquestes firmes han pujat a l’escenari de la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados per recollir el diploma, que els ha lliurat el paer en cap, Miquel Pueyo, i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, amb les d’aquesta edició, que és la desena, ja són 245 les empreses reconegudes.

Un dels eixos principals de Paeria és gestionar les complicitats entre entitats i teixit empresarial i emprenedor perquè, en aquesta voluntat, hi surt guanyant la societat i la ciutadania. L’alcalde ha apuntat que, al marge de l’esforç que es fa en polítiques socials, és important potenciar la cooperació pública i privada, perquè sumant es pot arribar més lluny i atendre més persones. “El treball que vetlla per la integració i que es fa en xarxa és garantia d’èxit i augura un bon futur d’una societat”, ha assegurat. L’objectiu comú, ha dit, és transformar la societat, sensibilitzant i educant en valors de solidaritat i compromís cívic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En el seu parlament, el paer en cap ha assenyalat que es plantegen nous escenaris i que s’ha de treballar conjuntament per aportar solucions compartides: per part dels i les professionals del sector són els que coneixen les dificultats i les empreses que innoven i aporten nous projectes per diferenciar-se al mercat. “És la confluència d’aquests dos camins quan es reivindica i s’aporta valor a la societat” i ha afegit que això, “sense oblidar mai que en el centre de tot, hi ha les persones”. L’alcalde ha destacat la importància de crear comunitat i de treballar en xarxa per créixer com a societat.

 

La regidora Sall ha remarcat la corresponsabilitat i l’aliança entre l’administració, les entitats i les empreses i ha subratllat que aquest és un acte de gratitud, que reflecteix també la societat que es vol ser, solidària i compromesa.

En representació de les empreses, el director de Responsabilitat Social Corporativa de Supermercats Plus Fresc, Rafel Oncins, i també Maite Montañés, presidenta de l’entitat AFANOC, en representació de les entitats, han lloat la Paeria per aquest acte perquè suposa una oportunitat per a les entitats del Tercer Sector de fer visible el seu agraïment i per a les empreses, que vegin reconeguda la seva implicació i suport amb la societat. Han apuntat que Lleida és afortunada per la riquesa de la seva xarxa social i que s’ha de continuar apostant per una societat justa i igualitària.