Els empresaris del Pirineu estan «molt emprenyats» i «decebuts» amb la classe política

Josep Castellarnau, cap visible de la plataforma favorable als Jocs d'Hivern, ha remarcat que els empresaris del Pirineu estan «molt emprenyats» i «decebuts» amb la classe política per deixar escapar una «oportunitat única” pel Pirineu.

 

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida ha demanat al Govern i al Comitè Olímpic Espanyol (COE) que comencin a treballar en una candidatura per al 2034. Mentrestant, ha reclamat a l'executiu català que tot i caure la candidatura olímpica pel 2030 s'inverteixi en la millora de totes aquelles infraestructures que s'havien de fer i que «han de millorar la vida dels pirinencs».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

En nom de la plataforma favorable als JJOO, Castellarnau, ha demanat a les administracions que facin «tot l'esforç possible perquè 2034, sigui sols o acompanyats, es pugui disputar la competició olímpica». Castellarnau ha apostat també per ajudar a modernitzar les estacions d'esquí catalanes i arribar al 2034 amb molt bon estat i disposar dels millors complexos per fer uns Jocs d'hivern.

Els empresaris del Pirineu: “estem molt emprenyats” i “decebuts” amb la classe política | LleidaDiari.cat

 

La victòria de la plataforma

La Plataforma Stop JJOO ha valorat l'anunci de la retirada d'una candidatura olímpica per a uns Jocs d'Hivern el 2030 amb un «Hem guanyat» a les xarxes socials. Això no obstant, han matisat que tot i la caiguda del projecte, volen resoldre «incògnites» com la quantitat de diners públics que «s'han llençat a la paperera» per mirar d'impulsar la candidatura; en què invertirà al Pirineu el Govern el pressupost dels JJOO i què aconseguirà els diners de les partides públiques.

 

La plataforma ha anunciat que seguiran organitzats perquè no volen uns Jocs ni el 2030, ni al 2034 ni al 2038. L'objectiu, diuen, és aturar tots els macroprojectes i aconseguir inversions pel territori i un altre model econòmic i territorial de país.

 

També a través de les xarxes socials, el portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol ha destacat la quantitat d'assemblees, xerrades, mercats, debats, talls de carretera i mobilitzacions que s'han fet en els darrers mesos contra el projecte de candidatura olímpica. Un dels més destacats va ser el 15 de maig, quan milers de persones van recórrer els carrers de Puigcerdà en una manifestació contra els Jocs. La Plataforma, també ha rebut el suport d'esportistes reconeguts com el corredor de muntanya Kilian Jornet i l'alpinista Araceli Segarra.