Els empresaris lleidatans reclamen la formació d’un govern perquè es reprenguin les polítiques a favor de l’economia

L'Associació de directius i empresaris de Lleida reclama la formació d'un govern a Catalunya perquè es reprenguin les polítiques i les inversions públiques que garanteixin que l'economia continuï creixent. Així ho han exposat a la presentació de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, que precisament porta per títol «Liderant un creixement sostenible». Els organitzadors esperen tornar a reunir uns 600 participants en la Trobada, que es farà el 14 i 15 de juny a la Seu d'Urgell.

Els empresaris lleidatans reclamen la formació d’un govern perquè es reprenguin les polítiques a favor de l’economia

Pla americà del president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, entre dues membres de l'organització | LleidaDiari.cat

 

 

Aquest any el programa posa el focus en dos aspectes: les noves tecnologies -amb la irrupció de la intel·ligència artificial i les criptomonedes en el món empresarial- i també en els reptes de la Unió Europea, com les conseqüències del Brexit o les polítiques proteccionistes dels Estats Units. La taula dedicada a aquesta última qüestió comptarà amb l'exministre i expresident del Parlament europeu, Josep Borrell. Altres participants en les sessions seran el fundador de DOCTOR MUSIC, Neo Sala, l'economista i ex-secretari d'Estat d'Economia David Vegara, o el director general de Tesla a Espanya, Jorge Milburn.

  

 

El president de la Trobada, Vicens Voltes, ha argumentat que, després dels estímuls que es van posar en marxa per sortir de la crisi, ara és moment de trobar nous mecanismes per garantir que l'economia continuï creixent, i aquests mecanismes passen una «acció governamental» a tots els nivells, des de l'administració local a l'europea. Voltes ha apuntat la necessitat de reactivar les polítics de recerca i desenvolupament, adaptar la formació a les necessitats de les empreses per combatre l'atur juvenil i també la inversió en infraestructures com a factor clar «per millorar a la competitivitat i productivitat empresarial».

 

En aquest context, el fet de no tenir executiu a Catalunya «no ajuda», ha afirmat. I ha afegit: «les competències del govern autonòmic funcionen per inèrcia però també cal una acció de govern perquè s'han d'atendre moltes peticions, per tant, evidentment quan abans tinguem un govern millor per la societat, pel sector empresarial, per l'economia del país, per Catalunya, per Espanya i per Europa». La Trobada Empresarial al Pirineu arriba a la 29a edició consolidada com una de les jornades econòmiques privades de tot Catalunya que aconsegueix atraure un major nombre de participants. En aquesta edició, l'organització espera tornar a arribar al «sostre» dels 600 que s'han assolit a les darreres edicions. Les diferents conferències i taules rodones previstes pels dos dies estaran moderades per periodistes com és el cas de Josep Puigbó, Xavier Vidal-Folch, Esther Vera o Martí Saballs.