Una empresa lleidatana vendrà a Catalunya màquines que mesuren la temperatura corporal

Imatge d'una demostració de la màquina de calor

L'empresa ha rebut un gran nombre de peticions | LleidaDiari.cat

L'empresa Masqueit, que està registrada al CEEILleida, ha signat una aliança amb la potent firma xinesa Hikvision per comercialitzar a Catalunya càmeres termo gràfiques, que permeten mesurar a l'instant la temperatura corporal de les persones, i que s'ha convertit en una eina eficaç de prevenció en espais concorreguts.

 

El director de Masqueit, Dídac Merino, ha explicat que el nombre de peticions que es reben actualment en només una setmana per adquirir els aparells, supera al que es registrava fins ara en un any sencer. Són eines amb un ventall de preus que oscil·len entre els 3.000 i els 9.000 euros, «un preu molt competitiu si ho comparem amb altres fabricants», afirma Merino.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Empreses que tenen una entrada i sortida de persones bastant freqüent

Els principals demandants del producte són empreses que tenen una entrada i sortida de persones bastant freqüent, i també fàbriques de producció que funcionen amb torns de personal, en les que hi poden arribar a circular més d'un centenar de persones en un mateix moment. També hi ha hagut interès d'empreses que disposen de zones comuns i en sales de visita. «El client és l'empresa que té cura dels seus treballadors i el seu entorn de treball», afirma el director de Masqueit.

 

Merino també assenyala que el producte «fa anys que existeix, però fins ara no hi havia gaire demanda. Tanmateix, amb la proliferació de la Covid-19, actualment el nombre de peticions que es reben una setmana per comprar els aparells supera al qualsevol període anual anterior». En aquest sentit, el director de Masqueit afirma que «una vintena d'empreses catalanes, que tenen diferents seus distribuïdes geogràficament, s'han interessat a adquirir una trentena d'aparells durant aquest segon trimestre de l'any».

 

Masqueit ja ha signat altres acords amb l'empresa xinesa Hikvision, com per exemple per comercialitzar circuits tancats de televisió. A més, la firma lleidatana assessora petites i mitjanes empreses durant el procés de transformació digital i ofereix tots els recursos necessaris per impulsar qualsevol negoci mitjançant la implementació de solucions de tecnologia de la informació.

 

Servei de CEEICloud del CEEILleida

Masqueit té signat un acord amb el CEEILleida per poder utilitzar el servei de CEEICloud. Aquest servei permet a una empresa inscriure la seva seu social al CEEILleida, sense necessitat de llogar cap mòdul. Aquest servei, d'un cost de només 20 euros mensuals, permet utilitzar les sales de reunions i l'aula de formació. També disposa de servei de recepció de correu i paqueteria en horari d'oficina, assessorament, ús lliure de les sales comuns, wifi, i poder acollir-se a beneficis que també disposen les empreses instal·lades al CEEILleida, com ara l'assistència a fires, formació, entre d'altres.